Sleyer3 A ile Cię kosztował ten remont?
Sleyer3 A ile Cię kosztował ten remont?
Ja robiłem kompletny remont: nowe tłoki, szlifowanie i osiowanie wału, nowa głowica (urzywana), szlifowanie gładzi cylindrów do tego dwa nowe popychacze hydrauliczne i kilka innych pierdół za wszystko z robotą ok 8k. Tylko że ja mam jtd do którego części są 100% droższe, a ja robiłem już na tip top bo mam zamiar pojeździć jeszcze parę ładnych lat
A nie lepiej gdyby spuscil olej z silnika i zobaczyl czy sa zlote opilki? Jesli sa to panewa, jesli nie to wariat albo cos innego.
Najlepiej zdjąć miskę bo widać czarno na białym co jest a po opiłkach to nadal gdybanie bo niekoniecznie musi to być panewka i nie widać w jakim stanie jest wał, jeśli tam jest ok to szukać gdzie indziej. I zaprowadzić do kogoś kumatego a nie takiego gościa co tylko w głowie ma remonty bo na tym najlepiej zarobi.
Ja bym spuścił olej i dokładnie go przebadał, czy jest to typowa srebrzanka, albo czy cokolwiek tam widać, obejrzał filtr oleju, załał silnik syntetykiem 10w60.
Jeszcze pokusiłbym się o płukanie silnika, płukanką "ProTec", kolega z forum mi polecił chyba poltora roku temu, rewelka.
Co do przyspieszania, to nie jak wy, ale jak mam 1500obr i daje gaz do dechy to silnik praktycznie nie przyspiesza, dopiero od 2000obr dostaje mały wystrzał, najwiekszym problemem byłoby np. jechanie pod górke na 5tym biegu, 60km/h i z cala rodzina, to bedziemy szukac panewek w polu ;d
Generalnie ja stostuje zasade, ze nigdy ponizej 2000obr, chyba ze jade z małej górki, sam to sobie pozwole 5ty bieg i 60km/h bo teoretycznie wtedy samochod i tak sam przyspiesza...
Jak samochód nie jest zagrzany to nie daje mu wiecej niz 3,500obr przy wyprzedzaniu, tak to zmieniam biegi przy 3000obr, na nagrzanym przy przy 3000-3,500, czasem 6000-7000obr ;d
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 13-09-2014 o 10:33
a tak zbocze z tematu, czy auto jest z komisu? badz od handlarza? i jaki ma ''przebieg''? bo przeszly mi przez mysl popychacze, ale to raczej na górze slychac...![]()
szukam 159
Ja stawiam na wariator. U mnie podobnie chodzil przy uszkodzonym wariatorze