Marek nie tak do końca masz rację. Jak aku całkowicie padło to nawet z kamaza nie ruszy. Pamiętasz co było na zlocie z moim ? Nawet od Krzyśka nie dałem rady po kablach zakręcić.
Marek nie tak do końca masz rację. Jak aku całkowicie padło to nawet z kamaza nie ruszy. Pamiętasz co było na zlocie z moim ? Nawet od Krzyśka nie dałem rady po kablach zakręcić.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
No tak. U Ciebie poszły cele. Ale spróbować może bo najprawdopodobniej stracił pojemność. Ja teraz tak mam że akumulator trzyma przez godzinę i dętka.
Pytanie jeszcze czy on czy pb. Benzyne odpalisz aku z punto z dieslem moze byc duzy problem. Ja swojej nawet na kablach nie moglem odpalic, dopiero jak pozyczylem kable ktore wozil kierowca autobusu to poszlo![]()
Tu chodzi o 3,0V6
O moje kable się nie martw. Spokojnie odpalają Stara 266 czy Autosana H10 - też są własnej roboty. Te marketowe zachowały by się jak bezpieczniki i spaliły od razu. Ogólnie zasada jest taka, że jak jest do spodu rozładowany aku, to odpalanie po kablach w typowy sposób nie ma sensu i szkoda altka w drugim aucie. Jest na to sposób, ale też nie polecany ze względu na zdrowie altka w aucie odpalanym. Ogólnie pozostaje wytarganie aku i pomiary a potem wymiana na nowy lepszy model lub lifting prostownikiem
![]()
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
witam. mam akumulator, wrocil stary bo podobno dobry jest
to co mi napisali:
napiecie ladowania 10,70V
napiecie spoczynku 12,90V
napiecie 13,03V
zmierz. 705A en
wart. znam. 760A en
a z moich obserwacji
napiecie na aku 12.99V
jak podlaczylem 12.69V
jak troche sie przejechalem i silnik rozgrzany i w miare powlanczane pare urzadzen 13,20V
po zgaszeniu 12,98V
i jak ewentualnie mozna sprawdzic czy cos mi pradu nie pobiera i czy alternator jest ok?
No skoro napięcie ładowania masz 10V to jak ma być dobrze?
ta pierwsza czesc to dane ktore sa napisane na karcie gwarancyjnej, a drugia czesc to sam pomierzylem wiem ze sie roznia i nie wiem czy to sa jaka aku do nich trafilo czy po tescie, nic nie jest ujete co kiedy etc.
Ostatnio edytowane przez tom202 ; 30-09-2014 o 22:27
A gdy podłączysz FES/MES i wtedy jakie napięcie ładowania Ci pokazuje?Przy w miarę normalnych uruchomionych urządzeniach,napięcie ładowania nie powinno spaść poniżej 14V. Napięcie na aku masz oki.Średnio się przyjmuje,że na celi powinno być 2.08-do 2.20V razy 6 cel,przy sprawnym aku.U Ciebie nie jest problemem aku,tylko ładowanie masz kiepskie.Masz cały czas niedoładowanie.