Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: Pierwsza alfa, pierwsze pytania i wątpliwości, na co zwrócić uwagę przy zakupie

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM DISTINCTIVE +

Domyślnie

Nawet emblemat 159 jakoś na ukos jest przyklejony. Ewidentnie coś tam było grzebane, ale znaczki nie jeżdżą więc pojechać zobaczyć i wszystko się wyjaśni.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    signiore Giuseppe Busso

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    A co w tym dziwnego że felgi czarne ? Może po prostu nadawały się do renowacji i ktoś odmalował na czarno ?
    Handlarz pisze, że ORYGINALNE, więc tutaj kupujący powinien zadać pytanie pod jakim względem są oryginalne, bo na pewno nie pod względem koloru. Wzór jest oryginalny, kolor nie jest oryginalny, felga nie wiadomo czy jest chińska, czy z Alfy.
    A może były pogięte po wypadku więc trzeba było spawać, szlifować i pomalować na czarno, żeby frajer się nie skapnął, możemy sobie gdybać dlaczego są czarne. To jest tak jak z wpisem ,,bezwypadkowy'' w większości ogłoszeń, bo choć miał 10 kolizji to żadnego wypadku.

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Jak dla mnie to czepiasz się teraz strasznie , bo np. ja i myślę że nie tylko ja przez pojęcie oryginalny rozumiem to , że felga pochodzi od AR . Pozdrawiam.
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Ja na twoim miejscu na oględziny zabrałbym jakiegoś fachowca, który podejdzie do samochodu bez emocji. Jak nie masz kogo zabrać to zagadaj to Tomka z autka.pl o wie dużo o 159
    Wg mnie samochód lekko odpicowany - deska wyplakowana, opony wypastowane, znaczki na klapie przyklejone w złych miejsach. Moja dziewczyna kupiła sobie taki wyplakowany samochód, który w środku jak wsiadłem wyglądał jak nowy z salonu - ja bym takiego nie kupił, coś mi nie pasowało.
    Autko maa już pół roku i zdążyła włożyć już 30% ceny za jaką kupiła a to jeszcze nie koniec.
    Kupuj samochód bez emocji

Użytkownik Rowerzysta Avatar Hesus88
    Mieszka w
    Praga( ta czeska)
    Auto
    Daewoo Nubira II była, Alfa 159 1.9 JTDm16v jest

Domyślnie

proponuje zerknąć na zdjęcie środka i na prawą część srebrnego plastiku na kierownicy pod kciukiem - jest na prawdę mocno wytarty ale zdjęcie tego nie uwidacznia. W mojej przy przbiegu o 60 tys wiekszym jest mniejsze wytarcie

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał MarBi Zobacz post
    Nawet emblemat 159 jakoś na ukos jest przyklejony. Ewidentnie coś tam było grzebane, ale znaczki nie jeżdżą więc pojechać zobaczyć i wszystko się wyjaśni.
    O ile w ogóle jest przyklejony. Jest tak idealnie poziomo na zdjęciu, że mam wrażenie, że ktoś go dokleił Photoshopem...