no niestety, ale wiesz, zawsze to łatwiej posprawdzać niż wymieniać centralkę czy kluczyk czy coś, który może być ostatecznie sprawny.
no niestety, ale wiesz, zawsze to łatwiej posprawdzać niż wymieniać centralkę czy kluczyk czy coś, który może być ostatecznie sprawny.
Zakochany w Alfie od pierwszego wejrzenia
Były:
Opel Astra 1.6 1998
Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998
Seat Cordoba 1.6 1999
BMW E36 316i 1998
Jest:
Alfa Romeo 156 1.9 8V 115KM JTD FL 2005
Moja Becky 1.8 T.S.
Ok uściślając
Otwieram drzwi kierowcy z kluczyka próbuje zamknąć pilotem i tak z w kółko auta ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
no nie do końca, bo właśnie jak otworzysz z kluczyka (manualnie) to potem z pilota nie zamkniesz; musisz znowu kluczykiem. popróbuj różnych kombinacji, bo tak ciężko wytłumaczyć. Oczywiście nie wykluczone, że jednak coś z tym centralnym jest nie tak i żadne otwieranie/zamykanie nie pomoże.
Zakochany w Alfie od pierwszego wejrzenia
Były:
Opel Astra 1.6 1998
Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998
Seat Cordoba 1.6 1999
BMW E36 316i 1998
Jest:
Alfa Romeo 156 1.9 8V 115KM JTD FL 2005
Moja Becky 1.8 T.S.
Nie wiem czy złe robiłem ale próbowałem chyba wszystkiego :p
Jakiś schemat tej centrali macie ?? Kupie uniwersalna i podlacze po wiązek która jest![]()
Albo kto może opisać te kabelki
Panowie, jak sprawdzić tę centralkę i gdzie dokładnie ją znaleźć w poliftowym SW?
Mój pilot przestał działać bez wyraźnej przyczyny, myślałem że to kwestia baterii, ale wymieniłem je i nadal nie działa (ani otwieranie drzwi, ani bagażnika). Dodam, że zamek centralny działa, kiedy otwieram czy zamykam samochód ręcznie kluczykiem. Macie pomysły, co mogę jeszcze sprawdzić?
Ja bym sprawdzil mikrostyki w pilocie![]()
ed. Ewentualnie czy zaden element nie oderwal sie od plytki, badz nie ma zimnego lutu. U mnie odczepil sie kondensator smd przy mikrostyku, dioda sie na pilocie swiecila - a zamki ani drgnely.
Ostatnio edytowane przez Krzychu92 ; 28-02-2016 o 23:16
Na blaszki tez mozna zobaczyc, jesli wymieniales baterie - czy sie np. nie podgiely.