Jeśli chcesz ewentualnie zdiagnozować problem możesz podjechać do Twardowskiego w Warszawie. Werdykt może czasem przerazić ale dowiesz się gdzie leży problem. A naprawić możesz gdzie indziej zaoszczędzając pieniądze na robociźnie. Pozdr.
Jeśli chcesz ewentualnie zdiagnozować problem możesz podjechać do Twardowskiego w Warszawie. Werdykt może czasem przerazić ale dowiesz się gdzie leży problem. A naprawić możesz gdzie indziej zaoszczędzając pieniądze na robociźnie. Pozdr.
Jak wygląda EGR? Zaślepiony pełną zaślepką? Generalnie my tu nie wymyślimy nic więcej niż pablo garage. Sprawdzałeś kompresję ponownie? Próba olejowa? Szczelność głowicy (np. sprawdzając obecność spalin w układzie chłodzenia)?
A wtryski sprawdzales?
Ja proponuję sprawdzić ciśnienie na cylindrach
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Wtryski sprawdzone, kolektor naprawiony, filtry wymienione, akumulator w porządku, sterowniki świec i same świece ok. auto po odpaleniu i podczas jazdy sprawuje się bardzo dobrze, spalanie normalne, nie dymi nie kopci, auto przyspiesza dynamicznie, nie szarpie, co może być nie tak, może regulator ciśnienia na pompie CR lub sama pompa CR...???
Jakie ewentualne koszta tych elementów.
Koledze Porterneon podkladka pod wtryskiwaczem puszczala i miał problemy z odpaleniem. Cokolwiek to jest moze warto sprawdzic i pomoze![]()
Ja na Twoim miejscu zacząłbym od regeneracji bądź wymiany rozrusznika, chyba najczęstsza przyczyna ciężkiego odpalania zarówno w 8v jak i 16v.
jakie masz świece i jaka jest ich długość?
też miałem problem z odpalaniem i okazało się że winne były świece, miały długość ok 102mm, kupiłem nowe ok 109mm i auto odpala od strzała.
Sam nie wierzyłem w takie rozwiązanie ale sprawdzałem już wszystko i zaryzykowalem znowu ze swiecami i akurat pomogło.
musiałem bardzo długo trzymać start zanim odpalil na zimnym silniku, na ciepłym nie było problemów.