Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Temat: Zakup używanej Julki 2.0 170KM czy 1.4 170KM

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Dacha
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Alfa Romeo MiTo 1.4 QV Limited Edition 52

Domyślnie

Zapraszamy na piątkowego spota do Katowic mamy Julki w dieslu i benzynie po 170km.Ja mam MiTo QV i te 170km już mi mało na wiosne planuje softa na około 200km Mam instalacje Tartarini ale nie będę się wypowiadal o tej instlacji "dedykoana" bo nie chce nikogo obrazac na forum albo robic reklamy jak dziadzia82 Jak będziesz chciał to napisze Ci na priva.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Audi A4 B8

Domyślnie

Hej z Bydgoszczy do Katowic mam trochę za daleko póki co Ale chętnie poczytam na temat tej instalacji =)

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

Cytat Napisał Dacha Zobacz post
    Zapraszamy na piątkowego spota do Katowic mamy Julki w dieslu i benzynie po 170km.Ja mam MiTo QV i te 170km już mi mało na wiosne planuje softa na około 200km Mam instalacje Tartarini ale nie będę się wypowiadal o tej instlacji "dedykoana" bo nie chce nikogo obrazac na forum albo robic reklamy jak dziadzia82 Jak będziesz chciał to napisze Ci na priva.
    nie robię reklamy mam ja w 3 samochodach i jestem zadowolony wypowiadam moja opinie tyle.
    Ta instalke trzeba umieć ustawić albo na korekte zblzana do 0 albo na czasy wtrysku a nie auto-konfiguracją jak kazde ASO i po sprawie lub wgrać surowa mape jaka dostali od Auto gaz

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Skoro jeździsz 70% na mieście to ja na Twoim miejscu bym brał benzynę, a najwyżej dodał LPG jeśli patrzysz na koszty - przy 25kkm rocznie to w miarę Ci się to zwróci pewnie w jakieś 2 lata (zgaduję, nie robiłem wyliczeń).
    Z własnego przykładu. Po mieście wolę jeździć żony Giuliettą 1.4 TB 120KM zamiast swoją 159 z 1.9JTDM16V po chipie na 190KM/380Nm, dlatego że diesel nawet nie zdąży się zagrzać a już dojeżdżam do celu (jeżdżę na zimnym silniku na którym nawet nie mogę depnąć kiedy potrzeba, telepie bardziej itp.)
    Na trasie wolę swoją 159, ale bardziej ze względu na wielkość auta niż na silnik - myślę że mój następny samochód będzie benzynowy: jeśli zdecyduję się zmieniać auto w 2015 to może złapię jeszcze jakąś fajną 159 z 2010-11 z 1.75 TBi (choć mało tego, i ciężko coś znaleźć co pasuje wyposażeniem/kolorem/stanem/lokalizacją) a jak nie to może poczekam na Giulię.

Aha, raz jeździłem Giuliettą dieslem, ale 1.6 - nawet nie wiem jaka dokładnie to była wersja (auto z wypożyczalni za granicą, brak jakichkolwiek danych), strasznie było tego diesla czuć - chodzi mi o wibracje w aucie itp. - brak porównania do 159 z 1.9. Nie wiem jaki komfort jest z 2.0 w Giulieccie.

Najlepiej byłoby gdybyś z kimś się zgadał w okolicy i chociaż przejechał się jako pasażer(no chyba że ktoś Ci pozwoli poprowadzić) i ocenił komfort itp.

Odnośnie problemów 1.4 MA. Z tego co wszyscy forumowi guru pisali to trzeba po prostu zmieniać olej co 10kkm jak jeździ się po mieście, co 15kkm max jak jeździ się dużo tras (nigdy co 30kkm jak wg instrukcji), plus lać dobry olej (guru twierdzą że na pewno dobrym olejem nie jest Selenia 5W40 Star P.E. polecana w instrukcjach do Julki MA przed liftingiem, bo zostawia syfy wszędzie, między innymi w module MA co źle się dla niego może skończyć)

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał dziadzia82 Zobacz post
    nie robię reklamy mam ja w 3 samochodach i jestem zadowolony wypowiadam moja opinie tyle.
    Ta instalke trzeba umieć ustawić albo na korekte zblzana do 0 albo na czasy wtrysku a nie auto-konfiguracją jak kazde ASO i po sprawie lub wgrać surowa mape jaka dostali od Auto gaz
    Witam,
    mi od marca ustawiają i ciagle mam problem na dynamiku do 5tys.obr. jest ok. powyżej zaczyna szarpac!! Gaz zakladalem w Gaz Slask. Jak masz kontakt na kumatego gazownika co potrafi to ogarnąć to proszę o kontakt. Sorki za mój tekst ale moja irytacja tą instalacją sięga zenitu!!!

Mieszka w
    Będzin
    Auto

Domyślnie

a jak zachowuje się na bezynie ???
    Jaki masz reduktor i wtryski seria evo8 na pewno ale czy to są evo 8G. (Szary spód)

A czasami nie masz ustawionych dotrysków paliwa po 5 tys przez to szarpanie.
    Zadz do Auto gaz porozmawiaj z Anią i postaw sprawę jasno niech ustawi Bartek tobie Mietka.

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto

Domyślnie

a jak zachowuje się na bezynie ???
    Jaki masz reduktor i wtryski seria evo8 na pewno ale czy to są evo 8G. (Szary spód)

A czasami nie masz ustawionych dotrysków paliwa po 5 tys przez to szarpanie.
    Zadz do Auto gaz porozmawiaj z Anią i postaw sprawę jasno niech ustawi Bartek tobie Mietka.
    Na benzynie idzie jak burza!! ino te spalanie sięga 14l. !!! Co do tych wtrysków to muszę zerknąć. Zrobilem już 15tys.km wiec się wybieram ino jak poraaz kolejnym mam gadac o tym samym to mam dojść !!! Dzieki za odpowiedz.

Mieszka w
    Będzin
    Auto

Domyślnie

Na benzynie idzie jak burza!! ino te spalanie sięga 14l. !!! Co do tych wtrysków to muszę zerknąć. Zrobilem już 15tys.km wiec się wybieram ino jak poraaz kolejnym mam gadac o tym samym to mam dojść !!! Dzieki za odpowiedz.
    robiłeś softa w mietku ?? bo jesli tak to reduktor moze byc za mało wydajny ja mam zaistalowany do 250KM

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto

Domyślnie

robiłeś softa w mietku ?? bo jesli tak to reduktor moze byc za mało wydajny ja mam zaistalowany do 250KM
    Fajnie było poznać co do rektora to coś mi wspominali ze jest do 250km. Chcieli auto jeszcze na 2dni ale Kręcimy film informacyjny odnośnie bicia rekordu Guinnessa to nie mogłem zostawić w przyszłym tygodni maja zmieniać chyba wtryski gazu. Jak dzisiaj odebrałem to jakoś się zbiera ale do ideału to jeszcze brakuje. Pozdrawiam I PROSZĘ PAMIĘTAĆ O BICIU REKORDU GUINNESSA 1.05.2015!!!!! Miejsce to jeszcze podamy w późniejszym terminie.

Fajnie było poznać

Mieszka w
    Będzin
    Auto

Domyślnie

Fajnie było poznać ������ co do rektora to coś mi wspominali ze jest do 250km. Chcieli auto jeszcze na 2dni ale Kręcimy film informacyjny odnośnie bicia rekordu Guinnessa to nie mogłem zostawić w przyszłym tygodni maja zmieniać chyba wtryski gazu. Jak dzisiaj odebrałem to jakoś się zbiera ale do ideału to jeszcze brakuje. Pozdrawiam I PROSZĘ PAMIĘTAĆ O BICIU REKORDU GUINNESSA 1.05.2015!!!!! Miejsce to jeszcze podamy w późniejszym terminie.

Fajnie było poznać
    Rozmawiałem z Anią mają zrobić do porządku tak mi obiecali jesli by było cos nie tak prosze daj znac załatwimy to prze zemnie
    pozdrawiam