Witam
Ja też mam coś takiego tylko jak cofam ze skręconymi na maxa kołami w lewo, ale teraz na zimowych oponach wystąpiło to raz muszę dziś sprawdzić czy dalej to jest.
Witam
Ja też mam coś takiego tylko jak cofam ze skręconymi na maxa kołami w lewo, ale teraz na zimowych oponach wystąpiło to raz muszę dziś sprawdzić czy dalej to jest.
Też to mam, czekam na rozwój tematu.
Bo samochód to nie wszystko
Jak pisałem sprawdziłem i już na szczęście nie zauważyłem na zimówkach tych przeskoków, nie wiem za bardzo od czego to zależy![]()
Dzisiaj zmienione opony na zimówki. Robiłem kilka testów i nie poczułem tych "przeskoków". Mimo wszystko może to jednak była przyczyna. Wulkanizator powiedział, że guma w tych moich letnich była strasznie twarda, oglądał przeguby, końcówkę drążka kierowniczego, wszystko wydaje się w porządku. Gdyby problem się powtórzył to powrócę do tematu, na razie nie zapeszając wszystko gra
.
Panowie, mam co prawda Cromę, ale objawy identyczne. Na letnich 225/45R18 gdy skręcę maksymalnie koła i jadę po śliskiej nawierzchni (mokra kostka) to czuje jakby sie jedno koło ślizgało/przeskakiwało. Nie wiem jak to opisać. Po zmienianie na zimowe 16" jak ręką odjął. W Mondeo miałem podobne objawy na letnich. To chyba jednak zależy od opon.
Najwyraźniej, przy dużych kołach jak guma letnia, twarda to przy niskiej temperaturze w kontakcie z betonem/ kostką trzeszczy, przeskakuje czy jeszcze coś innego. Dla mnie jest to baaaaardzo denerwująceMoże to przypomnienie producenta o zmianie opon na zimowe
![]()