Kurcze Arti123 czy Alf-a147 skąd Wy macie takie dojściaPrzecież gdyby przeciętny Kowalski szukający samochodu miał takie dojście na legalu to handlarze ci nieuczciwi byli by przegrani a dać takiemu w mordę przy okazji... bezcenne
![]()
Szacun![]()
Kurcze Arti123 czy Alf-a147 skąd Wy macie takie dojściaPrzecież gdyby przeciętny Kowalski szukający samochodu miał takie dojście na legalu to handlarze ci nieuczciwi byli by przegrani a dać takiemu w mordę przy okazji... bezcenne
![]()
Szacun![]()
Szczerze? To ja je sprzedaję![]()
Ta z Legnicy 3 razy ma powtórzone:
"Rok produkcji: 2004", "Rok modelowy 2004", "Rok produkcji: 2004"
a tylko raz "pierwsza rejestracja we Włoszech 11.12.2003"
Dla mnie to jest niepoważne.
Rok produkcji tej Alfy to 2003, co nie zmienia faktu innych zalet i wad tego samochodu.
@Themark
I jak, oglądałeś tą 166? Wygląda naprawdę ciekawie![]()
Witaj
No oglądałem dzisiaj. Auto bardzo ciekawe, choć, kurcze przynajmniej do porządnego posprzątania. Silnik chodzi równiutko i cicho, skrzynia pracuje pewnie, nie szarpie przed i w trakcie zmian biegów. Ktoś pytał o kierownicę, że jest przedliftowa, więc auto miało stłuczkę gdzie wystrzeliła poduszka i dla tego została wymieniona kierownica na sprawną. No właściciel nie mógł dostać podobno oryginalnej.
Wymieniony został sterownik od skrzyni biegów bo poprzedni został uszkodzony po przecieku nagrzewnicy. Właściciel twierdzi że został on także przeniesiony na lewą stronę nadwozia.
Nie szczelna jest także klimatyzacja, podobno gdzieś w podszybiu na przewodach łączących z parownikiem w kabinie są nie szczelne oringi. Był robiony test kontrastem i tam wykazało nieszczelność.
Tylny tłumik do wymiany.
Ogólnie moim zdaniem, baza dobra, silnik zapalił od pierwszego kopa a nie był odpalany na pewno bo sprawdziłem.
A zapomniałem dodać, instalacja gazowa też OK działa prawidłowo no i wymieniony zbiornik LPG z homologacją na Polskę.
Ogólnie auto do doinwestowania pytanie tylko w jakiej wysokości. Choć moim zdaniem 15,5 tyś to nieco za dużoale... wrażenie z przejażdżki nie zapomniane.
Ogólnie właściciel ma wszystko udokumentowane nawet zdjęcia z tej stłuczki. Faktury na naprawy i wymiany itp.
Link do aukcji : http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-166-...5-ID8jDZ3.html
Pozdrawiam
Marek
Cześć Arti123, poszła ta Wasza Alfa ??
Ostatnio edytowane przez Themark ; 06-01-2015 o 19:28 Powód: Dopisanie uwagi
Czy ja wiem czy to za dużo jak za taką konfigurację? Ze względu na rarytasowość ja bym brał za tą kasę. A pewnie jeszcze by ugryzł trochę.
Jak wróciłem do domu to okazało się, że się sprzedała. Będzie jeszcze 166FL 2.4JTD 10V 2004r. i przed lift 166 3.0 V6 Super 2003 rok. Obydwie w manualu.
Wiesz, ja nie twierdzę że auto jest złe. Bo jest dobre, tylko trochę mnie ta... klimatyzacja blokuje to cholerstwo potrafi zakosztować czasami i parę dobrych stów jeżeli okaże się że jednak to jeszcze nie to. Jak kupiłem punciaka co miał niby klimę tylko do nabicia i po nabiciu okazało się że jest wypływ w okolicy czujnika ciśnienia. Wymiana czujnika z demontażem zderzaka (bo takie dojście że nie da się inaczej) sam czujnik nabicie i już 3 stówy poleciały a to stosunkowo prosta operacja.
Ech... bije się teraz serce i rozum![]()