Ja u siebie mam tarcze Brembo 330 i duży zacisk z klockiem Brembo i... cisza.
Ja u siebie mam tarcze Brembo 330 i duży zacisk z klockiem Brembo i... cisza.
Panowie z racji nieporozumienia z firmą która to tak długo wysyłała mi klocki TRW z jej winy ,po krótkiej owocnej rozmowie w której okazało się ,że posiadają klocki Textar w ofercie doszliśmy do porozumienia na mocy którego zostaną mi dostarczone w ciągu dwóch dni klocki firmy Textar ,których jakość i dobrą opinie potwierdził w rozmowie sprzedawca .Potwierdził również słabą znajomość tej firmy wśród klientów, którzy z braku wiedzy słysząc nazwę firmy mówią tylko nie,nie,nie. Faktycznie nazwa kojarzy się bardziej z producentem tanich trampek niż klocków do sportowych aut....![]()
maras37, a jesteś w stanie napisać, jaki nr tych Textarów Ci podali, co mają do Ciebie pasować?
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl
Na poprzedniej stronie tego tematu jest podany link do sklepu tam przeczytasz sobie numer..
Ja podałem swój nr vin i według niego znaleźli klocki zapewne ten sam nr. co z tego linku .Najlepiej podać swój vin żeby była pewność sprawdzą i ci dobiorą.
aaa przecież kolega z tej branży nawet nie zauważyłem![]()
Ostatnio edytowane przez maras37 ; 27-05-2015 o 21:47
No i jak tam Maras? Założyłeś te Textary i jak one pracują?
Textary już doszły do mnie,do środy będą założone .A pytasz bo dzisiaj dzień dziecka zapomniałem i prezent wybierasz?![]()
zaraz jak przetestuje to zdam relacje.Po założeniu każde mogą popiskiwać przy docieraniu zobaczymy.Może jutro założę
Już oddałem auto mechanikowi, ale wciąż jestem ciekaw ;)
EDIT:
Niestety nie udało się pozyskać klocków ATE. Miały być za 200zł, okazało się, że cena jest jednak taka jak w internecie i cudów nie ma- 500zł. Ponieważ mechanik zachwalał klocki Pagid i była to najszybsza możliwa opcja, to właśnie Pagid znalazł się u mnie pod zaciskiem. Puki co jest ok, ale tak naprawdę zrobiłem na nich może z 1km... czas pokaże co z tego wyjdzie ;)
Maras, jeśli jeszcze nie założyłeś klocków radzę cofnąć się do postu Quartera, w którym wymienia klocki, których już próbował.
Ostatnio edytowane przez Tytus9 ; 02-06-2015 o 16:57 Powód: aktualizacja
Już nic nie zmieniam Textary są już założone żadnego piszczenia a pojeździłem trochę.Przy pierwszych przetarciach lekko pisnęły z 5-6 razy i potem cisza ,auto staje w miejscu musiałem się dobrze zapierać co by nosem w kiere nie walnąćczyli jestem zadowolony zobaczymy co będzie dalej z pyleniem itd .
Niestety nie udało mi się zweryfikować marki firmy której mam tarcze ,czyżby jeszcze fabryczne ?nie mam pojęcia .
No to widać, że tarcze masz inne niż ATE. To dobrze, że wszystko działa jak należy ;)
Niech moc hamowania będzie z nami...bo moc klocka ujowo by brzmiało...
![]()