Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: Co to puka - przód

andru123
    Gość

Domyślnie

Mam to samo !!!!!!!!!!
    zdiagnozowane !!!!!!!

PUKA PODUSZKA AMORTYZATORA PRZÓD , mimo tego ze byla wymieniana ok 30tys km

latwo to sprawdzic , tylko trzeba jechac na sprawdzenie amortyzatorow , jak bedzie dane koło "podskakiwac" ten stukot bedzie w aucie wyraźnie słyszalny

ja też zmieniłem całą zwieche i pukało i pukało i tez nieregularnie , nawet bywały dni że przestawało.

groszek
    Gość

Domyślnie

PRZEGUBY- zaciągnij delikatnie ręczny i ruszaj powoli do przodu skręcająć raz w lewo raz w prawo. Jeżeli się odezwie puk puk to przeguby do wymiany.

PSlowik
    Gość

Domyślnie

u mnie rowniez była to poduszka amortyzatora prednia prawa. teraz juz nie stuka
    tylko podczas jazdy jak dodaje gazu i skrecam doslownie powiedzmy 2 -5 stopni to zaczyna felga obcierac o tej was co idzie do gornego wahacza nie mam pojeca dlaczego (( bede musial boszka przeslifowac troche albo zalozyc dystanse 5mm (( mial ktos podobny problem??

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Nom ja też mam problem, pisałem wcześniej post ale nie znalazł takiego odzewu, więc powiem tak, po wymianie wahaczy, tulejek, etc. stuka dalej, odgłos dochodzi bardziej z lewej strony, w ASO powiedzieli, że to maglownica, i ja bym obstawiał że to coś z ukladem kierowniczym bo jak ruszam krótko i szybk kierownicą to dochodzą takie stuki z podwozia, pytanie tylko czy to końcówki, drążek a może jednak maglownica, jak to sprawdzić, co wymieniać????

PSlowik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SEBEK Zobacz post
    Nom ja też mam problem, pisałem wcześniej post ale nie znalazł takiego odzewu, więc powiem tak, po wymianie wahaczy, tulejek, etc. stuka dalej, odgłos dochodzi bardziej z lewej strony, w ASO powiedzieli, że to maglownica, i ja bym obstawiał że to coś z ukladem kierowniczym bo jak ruszam krótko i szybk kierownicą to dochodzą takie stuki z podwozia, pytanie tylko czy to końcówki, drążek a może jednak maglownica, jak to sprawdzić, co wymieniać????
    rozumiem ze koncowek nie wytmieniales?
    sprawdz luzy reka bedziesz czul jeden rusza kierownica drugi sprawdza reka czy sa luzy.
    jezeli masz wylaczony silnik i stuka i jesli to nie drazki to to calkiem normalny objaw to jest malu luz na zebach na listwie. po wlaczeniu silnika jak dziala wspomaanie powinno ucichnac to ...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Cytat Napisał PSlowik Zobacz post
    rozumiem ze koncowek nie wytmieniales?
    sprawdz luzy reka bedziesz czul jeden rusza kierownica drugi sprawdza reka czy sa luzy.
    jezeli masz wylaczony silnik i stuka i jesli to nie drazki to to calkiem normalny objaw to jest malu luz na zebach na listwie. po wlaczeniu silnika jak dziala wspomaanie powinno ucichnac to ...
    Końcówek drążka kierowniczego nie wymieniałem,stukanie słychać podczas jazdy oraz przy kręceniu kierownicą na wyłączonym silniku, dlatego nie obstawiam zawieszenia a raczej układ kierowniczy w ASO mowią że to maglownica ale jak to sprawdzić, czy przy 160 tyś mogła paść maglownica???

PSlowik
    Gość

Domyślnie

Końcówek drążka kierowniczego nie wymieniałem,stukanie słychać podczas jazdy oraz przy kręceniu kierownicą na wyłączonym silniku, dlatego nie obstawiam zawieszenia a raczej układ kierowniczy w ASO mowią że to maglownica ale jak to sprawdzić, czy przy 160 tyś mogła paść maglownica???
    przy wylaczonym silniku to objaw normalny luz miedzy zebami !
    podczas jazdy to juz gorzej... sprwdz koncowki moga tak walic ze szok...

Alfor.GTA
    Gość

Domyślnie

Raczej to wyglada na przekladnie kierownicza ale jak masz czas to mozna to dac do regeneracji i po 2-3 dniach powinienes miec naprawiona. Koszt cos miedzy 700 az do 900 zł - nowe masz za ok 1100 na allegro.
    Mysle ze wymiana moze byc kosztowna zwlaszcza w ASO. Szykuje sie dobra zabawa powodzenia

andru123
    Gość

Domyślnie

u mnie jeszcze pukalo!! takie metaliczne , dosyc donosne, pojawiajace sie nieregularnie

okazalo sie ze klocki hamulcowe w jarzmach mialy delikatny luz , i to powodowalo dosyc donosne stukanie

ravi
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał andru123 Zobacz post
    u mnie jeszcze pukalo!! takie metaliczne , dosyc donosne, pojawiajace sie nieregularnie

okazalo sie ze klocki hamulcowe w jarzmach mialy delikatny luz , i to powodowalo dosyc donosne stukanie
    A jak temu zaradziles?