a może poduszki stabilizatora. ?
a może poduszki stabilizatora. ?
Może coś w bagażniku??![]()
coś kiedyś było, że to jeszcze może być stukanie w zamku tylnej klapy
Już oproznialem cały bagażnik... I i tak to coś słychać :/ w poniedziałek będę jeszcze raz oglądał całe zawieszenie... Z tym zamkiem to raczej nie, to dosyć głośne głuche dźwięki dochodzące z prawej strony tyłu. A może być tak że łącznik stablizatora jest dosłownie delikatnie szczerstwialy i juz tak go słychać??
- - - Updated - - -
Poduszki stabilizatora wymienialem też 20tys km temu, juz mogą padać? :/
- - - Updated - - -
Wróc. Mój błąd, były wymieniane gumy stabilizatora tylniego, nie stabilizatory. Te gumy to są te poduszki tak? Czy to co innego.? Powiedzcie mi od razu co ile wymieniać olej w skrzyni? 1.9 16v 6bieg. I na jaki?
Jeśli chodzi o olej najlepiej wymieniać co trzecią wymianę silnikowego polecam Tutela zc75 synth, sam na takim jeżdżę i w porównaniu do starego niebo a ziemia.
Czyli mniej więcej co 30tys. W necie wyczytałem pewien tekst... A mianowicie -"w autach z przebiegiem 200tys+ nie warto wymieniać oleju w skrzyni bo nowy olej wypluka brudy i może dojść do awarii" Brzmi to groźnie ale też jakoś śmiesznie... U mnie aktualnie 194tys, i zastanawiam się nad wymiana. Mam 1L valvoline do skrzyni, musiałbym dokupić, ponieważ przy wymianie sprzęgła kupiłem litr na dolewke ale nie przydał się. I nie wiem czy kupować drugi litr valvo czy tego co wspomniałeś? Co do stukania to dziwnie ucichlo dziś... Po niedzieli sprawdzę gumy jeszcze raz...
Jeśli chodzi o olej to miałem jakiegoś mobila, jedynka ciężko się wybijała nawet na ciepłym. Po wymianie u Qby na tutelę biegi w wchodzą jak w masełko nawet zimą. Podobno szedł on na pierwsze zalanie.
Ok. Powiedzcie mi, tylko u mnie tak jest czy w waszych 47 też macie wrażenie że bagażnik jest ujowo wygluszony? :/ chyba się porwe i wyglusze matami butylowymi.
Chodzi Ci o odgłosy przedostające się z zawieszenia czy z bagażnika do kabiny??
Z zawieszenia do bagażnika, a stamtąd do kabinyi myślę nas oklejeniem całego bagaznia bez klapy tasma dekarska. Ponoć jeśli chodzi o bagażnik to wystarcza...