Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: AR 156 v6 - Zgierz

Użytkownik Świeżak Avatar arteg83
    Mieszka w
    Lubaczów
    Auto
    156 SW 2.4 175KM - była, 156 SW 1.9 158 KM - była, S-Max 2.0 140KM - jest

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Cały problem w tym że to jest 14 letni samochód, słownie CZTERNASTOLETNI samochód. Takie auta ogląda się na prostej zasadzie, sprawdzenie czy nie ma ćwiartki, sprawdzenie czy jedzie prosto, czy hamuje i kupujesz albo nie. Jak można oczekiwać czegokolwiek po CZTERNASTOLETNIM samochodzie za grosze. Chcesz porządny wóz, dołóż jeszcze z 20, i da się kupić naprawdę coś zacnego. Za takie grosze trzeba się cieszyć że nie zostawia 4 śladów na drodze.
    Abezus, rozyebaes temat. Jak ty tak kupujesz/sprzedajesz samochody to "gratuluję" podejścia. Nikt nie spodziewa się igły po nastolatku, ale chodzi o rzetelność. Jeśli już na początku są rozbieżności to heeloołł!! Sam rozglądam się po cichu za V-ką tylko że nowszą i mi opis berlova na pewno byłby pomocny. Po to jest forum.
    Owszem, zawsze można negocjować cenę, ale pewnych mankamentów niektórzy nie akceptują i po co robić np 300km w jedną stronę, by lekko mówiąc się rozczarować.
    Berlov był, zobaczył i opisał co widział i za to mu szacun.
    A puentując: każda potwora znajdzie amatora, ta też .
    Vectra B 93' 1.6 75 KM - była
    Honda Accord 99' 1.8 136 KM - była

156 SW 05' 2.4 175 KM - R.I.P

156 SW 05' 1.9 158 KM - była
    Ford S-Max 07' 2.0 140KM - jest

Zawsze są dwa uda. Uda się albo nie uda...

Użytkownik Embrion
    Auto
    Lancia Zeta, Fiat 125p

Domyślnie

To zależy czego oczekujesz od auta. Jak kupujesz CZTERNASTOLETNIEGO wieśwagena pastucha żeby go dobić z drabiną i cementem jako budowlaniec, to faktycznie - rdza i szpachla nie mają większego znaczenia - byle był sprawny mechanicznie i dowiózł twój agregat tynkarski na miejsce. Jeżeli szukasz natomiast alfy v6, to już takie detale jak dla mają znaczenie, bo przynajmnije u mnie jest to swego rodzaju kaprys a do tego czwarte auto, więc nie potrzebuje byle ulepa, byle mieć i gdzies dojechać, tylko czegoś co albo jest w dobrym stanie albo da się do niego doprowadzić. Nieważne zresztą wydaje mi się że opisałem co w tej konkretnej alfie jest moim zdaniem do zrobienia i jestem pewien ze wczesnej czy później ktoś ją kupi, a sprzedający ma chyba nauczkę że kłamać po prostu nie warto, bo przez ten wątek i swoje kombinacje myślę że nie jednego klienta stracił.
    Ostatnio edytowane przez berlov ; 06-11-2015 o 22:05

Użytkownik Alfa i Omega Avatar HyenaHF
    Mieszka w
    Oborniki Śl.
    Auto
    Lancia Dedra

Domyślnie

Cytat Napisał berlov Zobacz post
    - połamane mocowanie osłony podszybia (od strony tego malowanego błotnika),
    - nie działa lewa tylna klamka,
    - zacina się lewa przednia klamka,
    - tłumiki są do wymiany (ostatni można po kawałku do domu zabrać , a środkowy ma przedmuchy),
    - kilka drobnych purchli na łączeniu błotnika lewego tylnego z progiem,
    - dolot naprawiony przez Macgyvera taśmą
    - nie działa podświetlenie wskaźnika z temp. wody
    - kiera po lewej stronie jest dość mocno porysowana (ale nie wytarta tylko uszkodzona)
    - tylne tarcze wyglądają jak wyjęte z tytanica - albo maja 200 lat albo auto stało z 10
    tak mnie rozśmiesza ta lista, tak sporządzona, że normalnie nie mogę się przestać śmiać. czy to jakiś kabaret?
    jak dla mnie to auto ma jeździć, gryźć zakręty, przyspieszać i hamować . taką wyliczankę to można sobie napisać, gdyby sprzedający deklarował stan fabryczny, a cena była 10 razy większa.
    In October 2013, Top Gear magazine placed the Dedra on its list of "The 13 worst cars of the last 20 years.".

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

berlov - Ty nie kupisz nigdy V6 takim podejściem. Bo najmłodsze mają ok 10 lat. Wszystko się starzeje i zbiera na sobie upyw czasu. Nie licz na to że ktoś kiedyś tam gdzieś kupił Vkę i trzymał żeby sprzedać jako nastoletnią bez zacinającej się klamki czy pordzewiałego tłumika.
    Inna sprawa- na jak długo Ty sam planujesz ten wóz dla siebie ? bo jak na 3-4 lata przynajmniej to to co wymieniłeś to pikusiowaty pikuś w kosztach które Cię czekają później jeśli faktycznie będziesz chciał ją tip top utrzymywać. I używć, a nie na "zlot" na parking pojechać i wrócić z duszą na ramieniu czy to ciężkie wyzwanie wytrzyma.

I czegos oczekując nie możesz patrzeć przez pryzmat _siebie_ że Ty wszystko wypisujesz jak sprzedajesz. Jestem pewien że nie _wszystko_, nie da się fizycznie, życia nie starczy żeby _wszystko_ opisać w kilkunastoletnim aucie, o ile w ogóle połowę z tego co tam z wad/usterek/nieścisłości występuje. Lub chyba że się żyje w świecie wirtualnym swoich wyobrażeń o tym aucie lub nie ma porównania z tym jakie było gdy było nowe.

Podstawowa informacja o aucie w tym ogłoszeniu była : _jego wiek_ .

Tu mogłaby być kropka równie dobrze.

Mając tą podstawową mówiącą wszystko o stanie auta informację dopatrywałeś się i wyszukiwałeś takich pierdół i oczekiwałeś choćby że np. nic nie było malowane (miał być bezwypadkowy a nie nie malowany?) ? no zejdź na ziemię.
    I nie mówię tu w pojęciu "zejdź na ziemię" że świat jest pełen handlarzy oszustów. Tylko o naturalnym i nieodwracalnym starzeniu się wszystkiego i niemożności opisania wszystkiego w ogłoszeniu i o adekwatnych cenach .
    Nowa Vka kosztowała coś około 150-190tys jak pamiętam. No a Ty masz ją za 8 tys. Tyle kosztował komplet kół do niej z grubsza, czy jakaś większa opcja. Tyle jak nie wielokrotoność tego Cię będzie kosztować pierwszy rok eksploatacji bez paliwa . Na guziczkach klamki czy wydechu znikomy % tego zaoszczędzisz. No chyba że sam będziesz druciarsko wszystko naprawiał i robił półśrodkami i używkami.
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 07-11-2015 o 12:22 Powód: dopisek