Więcej nie pomogę. Sądząc po zdjęciach z internetu, fakttycznie nie jest poprawny ten rysunek. Aczkolwiek nie jest zapewne poprawny dla wszystkich silników. Ew. sprawdź podobną lokalizację ale od drugiej strony silnika (od strony przegrody).
Więcej nie pomogę. Sądząc po zdjęciach z internetu, fakttycznie nie jest poprawny ten rysunek. Aczkolwiek nie jest zapewne poprawny dla wszystkich silników. Ew. sprawdź podobną lokalizację ale od drugiej strony silnika (od strony przegrody).
Może dla 16v tak jest, kto wie... popatrze jeszcze jutro albo pojutrze i może znajde gdzieś ale poki co to musze plecy wyleczyć bo mi strzeliły jak dzisiaj grzebałem w aucie i trzeba sie kurować przez to![]()
Nie sądzę, by słupek był inny w 16V. Mechanik ze mnie żaden, ale powiedziałbym że tylko głowica z zaworami jest zupełnie inna a reszta części w bardzo szerokim zakresie wymienna. Dlatego nie sądzę, by opracowany punkt mocowania czujnika był w jakikolwiek sposób inny. Wtedy miałbym też rysunek do 8V w schemacie (np elektryczny dla silnika 8V i 16V jest osobny) a nie tylko 1,9 16, 2,4 20 i zdaje się 2,2
no w sumie racja... jak sie poloze pod auto to wtedy bede widział co i gdzie jestAle dzieki za pomoc bo i tak dużo pomogłes
![]()
Aha i czy bez kanału to jest mozliwe
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Ten rysunek prawdy nie mówi (8v). W przypadku 8v czujnik jest z tyłu, także kanał raczej niezbędny. Trzeba odkręcic osłone silnika (nie trzeba całkiem zdejmowac, lekko odsuniesz i jest dostęp). Może gdybyś przód auta mocno poniósł to i bys się dostał bez kanału. Nie wiem czy w 16v jest tak samo...
Witam .Czujnik wału zarówno w 8V jak i 16V jest w tym samym miejscu -z tyłu silnika koło rozrusznika......różnią się tym że jeden ma kabel na stałe a drugi tylko wtyczkę.Czujnik wałka w 16V jest na wałku wydech. z przodu silnika(na jedną śróbkę) a w 8V pod kołem górnym rozrządu i z tego co pamiętam chyba trzeba ściągnąć to koło.Pozdrawoam Tomasz
U mnie wystąpiły ostatnio identyczne błędy. Objawy to natomiast problem z odpaleniem..
Czujnik wału korbowego wymieniłem u elektryka. Potrzebował do tego podnieść samochód i zdjąć osłonę silnika. Faktycznie czujnik wału jest od tyłu silnika przy rozruszniku. IMHO bez kanału/podnośnika nie da rady go wymienić.
Inna sprawa, że nic to nie pomogło. Problemy z odpalaniem są dalej, błędy te same.