No to czeka mnie brudna robota ktoś wymieniał już tą sprężarke podpowie mi jak się zabrać za to?
No to czeka mnie brudna robota ktoś wymieniał już tą sprężarke podpowie mi jak się zabrać za to?
Jeżeli do tej pory klima Ci chodziła to lepiej przed demontażem ściągnij czynnik. Zawsze to taniej przy nabiciu będzie.
Dzis wykreciłem spręzarke czynnika było bardzo mało bo psyk zrobiło przez sekunde ale to nie problem ... numery mam, czyli jak dobrze rozumiem koło pasowe ma sie krecic luzno i te w srodku tez tak? a powiedzcie mi sprezarka ma miec te same nr i model tez?
bo kilka poszukalem z tymi samymi nr ale np model jest inny.. i czy typowo musi byc od 166 czy 156 jezeli sie zgadzaja nr pasuej?
Ostatnio edytowane przez maciejka511 ; 20-03-2016 o 20:47
Koło luźno, wnętrze jak w budyniu. Płynnie, bez przycięć z lekkim oporem.
Założę nowa sprężarke tzn jak kurier dostarczy i pojadę nabić niech sprawdza czynnik... Kiedyś jak gadałem z gościem od klimy mówił że po kilku latach zawsze będzie mniej czynnika dlatego co rok powinno się odgrzybiac wymieniać filtr...
To zależy od sprężarki i układu. Ale sprawny w 166 przynajmniej kilka lat powinien popracować bez dobijania.
no alfe mam miesiac także nie wiem co tam siedzialo w srodku,, jutro paczuszka przyjdzie założe i dam znac czy pomogłozaraz sobie łozysko wymienie w kole od napinacza i oczywiscie nowy pasek.
Nie zapomnij o osuszaczu![]()
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77