Nom właśnie stuka na postoju przy kręceniu kierownicą wiec to raczej nie gumy stab. chyba że takowe mają podobne objawy, pozatym na szarpakach by coś pokazało...
Nom właśnie stuka na postoju przy kręceniu kierownicą wiec to raczej nie gumy stab. chyba że takowe mają podobne objawy, pozatym na szarpakach by coś pokazało...
Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 02-05-2009 o 06:35
Szarpaki są róznego typu to zależy który szarpak , jedne podskakują , drugie działają na boki , te pierwsze wykryją
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Dobra, wiem na 100 % ze to cos z układem kierowniczym, tylko co??? drążki, przekładnia, maglownica... jaik to sprawdzić, może jakies podpowiedzi
machaj kierownica prawo lewo i niech ktos wlezie pod samoch i maca po wszystkich koncowkach - luz powinien byc wyczowalny
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
- luz może być na końcówce wybitegumki itp
- lub na drążku kierowniczym on jest najbardziej trefny bo jest rozkręcalny, miałem taką sytuacje że wkręcili mi nowy i był tak sztywny na jabłku że sie luzował najpierw od strony maglownicy póżniej od końcówki drążka i na koniec przy samym jabłku same gwinty tam są jakaś masakra. Miałem pukanie na nierównościach typu jakaś płyta betonowa z różnymi wzorami w żrodku ( trzożyły sie małe uskoki ) Mechanik sklaczył gwinty i jest ciszej, został luz na przekładni jak stoje silnik off i krece lewo prawo to słychać puknięcie. Wiec póki nie nawala mocniej dałem sobie spokój tymbardziej że tylko jak kręce w prawo to słysze stukanie na nierównościach.