zdejmij wtyczkę z kompa i posprawdzaj piny - ja kiedyś zagiąłem jednego i znikło mi sterowanie obrotomierzem, a za pierwszym razem jak wymieniał mi mechanior świeczki to uczeń który to składał wyrwał kabel spod osłony i zrobił zwarę i było po kompie który mi podnieśli w ASO.
Sprawa ogarnięta, okazało się, że główna wiązka idąca do ecu była w paru miejscach przetarta i trzeba było ją popoprawiać.
witam Panowie.
Niestety ostatnio moja babcia ostro sprawdza moje nerwy ( problem z ABS i pare innych drobiazgów).
Dziś niestety o godzinie 5:30 kiedy miala zawieżć moja pupe do pracy odmówiła współpracy.
Podczas próby uruchomienia nie gaśnie kontrolka CODE i wuj.
Poczytałem oczywiscie o przyczynach itp, jednak postanowiłem że pójde na całość i IMMO zostanie "spierd.lone ze stanowiska" na zawsze jak to mawia Kononowicz. Ja nie mam nerwów na głaskanie babci po kierownicy i proszenie o odpalenie jak będe 400 km od domu\
IMMO leci out.
I teraz pytanie do kogoś kto robił podobny zabieg u siebie.
1. Musze znależć kogos kto sie zajmuje takimi rzeczyma. Znalazłem u siebie w miasteczku goscia który takei rzeczy robi, jednak decyzje podejmie po tym jak mu podesle numer sterownika silnika (rozumiem ze ECU w 166 to ta skrzynka aluminiowa przed nogami pasażera).
2. Czy ja forum ktos takie rzeczy robi? Jak kosztowo to wyglada? Namierzułem kolege "cytryn" jednak jest on nieaktywny od roku na forum...
3. Wymontowanei tego całego ECU i zawiezienie /wysłanie go do człowieka który usunie mi IMMO to wszystko co musze zrobić?
Pytania dla wielu zapewne błahe, ale ja o ile mechanicznei jestem obcykany bardzo dobrze , to elektrycznie jestem mega nogą
Wiem ze mozna pogmerac przy antence na stacyjce i sprsyskać kontaktem kostki przy centralce IMMO. To oczywiscie dzis po pracy zrobie. Mimo wszystko wyrok zapadł i Immo leci out...
pozdrawiam
Załącznik 238116
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 23-11-2017 o 08:52
[C
Napisz jeszcze do kolegi "mały_07" (chyba bo nie pamiętam dokładnie). Jest z wawy, jest dobry w elektronice i skoro jest w stanie zakodować/skopiować nasze kluczyki to i imo wytnie![]()
sterownik silnika w 166 2,4 jtd 10V 99 to będzie BOSCH EDC15? Nie mam jak podłączyc kompa na chwile obecną bo auto stoi pod chmurą
![]()
[C
Z tego zdjęcia,to od 136km jest ecu.A jakie Ty masz?Gdy ja borykałem się z tym problemem,to wolali od 300-350 za wycięcie immo.
Moto tak to jest właśnie ecu z mojej alfypo cichu liczyłem że w końcu się odezwiesz bo reszta towarzystwa coś w sen zimowy chyba zapadla.
A ten caly ecu to jest właśnie EDC 15? że niby taki symbol ma? Zawsze jak kompa podłączyłem to tak mi chyba wyświetlało w mes.
U mnie w Koninie jest problem żeby znaleźć elektronika który się tym by zajal.ale dzięki za widelki przynajmniej wiem teraz na ile się zgadzać w razie czego a powyżej jakiej kwoty ich wysmiac
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
[C
Dla potomnych. 2.4 jtd 136hp ma ECU BOSCH EDC15 C5. jakby ktoś szukał majstra to przez telefon jak poda mu to info to majster bedzie wiedzial co i jak.
Bardzo ważny jest ten typ po edc 15. Zależnie od mocy są rozne.
Ja dziś wywalilem immo off. Koszt 300 zeta. O 13 zawiozłem sterownik o 16 telefon że ecu do odbioru.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
[C
No i brawo! Dzięki za wpis Masa, będzie dla potomnych.
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html