Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
od lat używam cyfrowej zmieniarki Yatour i nigdy bym nie pomyślał o innym nie oryginalnym radiu.
Urządzenie jest naprawdę bezproblemowe. Ja w ciągu 6 lat wymieniłem tylko kabel i wciąż cieszę się jej funkcjonalnością.
Panowie u mnie radio od początku robiło dziwne numery. Samochód mam od dwóch miesięcy, na wstępie elegancko czytało wszystkie płyty audio (bez zająknięcia) a i z płytami mp3 też nie miało większych problemów (raz na 3 wyskakiwał cd error i trzeba było wsadzac ponownie). Po jakims czasie zaczął się taki problem z płytami audio, a mp3 przestał czytać w ogóle. Pomyślałem, żeby przeczyścić soczewkę, zrobiłem to i teraz nie czyta zupełnie nic (poza jedną losową płytą audio, która nie wywala cd error raz na 10 razy, ale jak już gra to strasznie pierdzi). Co mogę zrobić? Nie wyobrażam sobie życia bez płyt. Proszę o możliwe rozwiązania. Jak najtańszym kosztem i z dużą dozą wygody (żeby działało sterowanie w kierownicy) zapewnić sobie słuchanie mp3? Pozdrawiam serdecznie, liczę na odpowiedzi
[MENTION=62629]Dawid1[/MENTION] sprawdź wymiary bo w chińskich radiach czasem rozmiar 2DIN wynosi więcej nawet o 5% niż standard 2DIN. Praktycznie każde radio da się podłączyć. Ale nie każde pasuje do ramki. Poszukaj na alledrogo i sprawdź wymiary.
[MENTION=29542]Messer[/MENTION] jakie radio? Może soft padł (w co watpię) albo mechanizm. Zamiennik ze sterowaniem to tylko dedykowany do grupy fiata albo wirtualna zmieniarka.
Wydrapne iPhonem na lakierze
[MENTION=54243]nightexx[/MENTION] oryginalne radio z gt z obsługą mp3
[MENTION=29542]Messer[/MENTION] pewnie model 1DIN, więc raczej mechanizm padł. Zawsze możesz spróbować przeczyścić ręcznie dziada od środka. I spróbuj czy działa jakaś oryginalna płyta CD (nie nagrywana a tłoczona). Czasem wystarczy nagrać płytę na lepszy nośniku z zmniejszoną prędkością.
Zrobiłbym tak, wyczyściłbym dziada od środka, sprawdził tłoczoną CD (w bardzo dobry stanie), jesli było by ok to spróbowałbym nagrać CD MP3 na jakiejś markowej płycie prędkością 4x.
Jesli była by kicha, to pomyślałbym nad wirtualna zmieniarką, lub radiem.
[MENTION=54243]nightexx[/MENTION]
Przed chwilą spróbowałem wsadzić oryginalne płyty. Działają bez żadnego kurwa najmniejszego zająknięcia. No kocham swoją alfę za jakikolwiek brak logiki i racjonalności. Przecież to wszystko nie ma najmniejszego sensu, bo nie działają nagrywane płyty audio i cd, które wcześniej w tym radiu DZIAŁAŁY. A normalne płyty z gazet sprzed 10 lat hulają pięknie. Próbowałem nagrywać na różnej jakości płytach, droższych i tańszych, zarówno audio jak i mp3, różnymi prędkościami - bez skutku. Jakieś pomysły? Naprawdę będę wdzięczny za same pomysły, bo na gotowe rozwiązanie człowieka, który miał podobnie ze swoim autem nawet nie liczę. Każda alfa niby taka sama, a każda inna.
Ostatnio edytowane przez Messer ; 25-09-2016 o 14:29
[MENTION=29542]Messer[/MENTION] ciekawie [emoji23] spróbuj zrobić jak ja robiłem z płytami do oryginalnej Navi, CD Verbatim prędkość 4x. Jeśli tego radio nie odczyta to nie wiem. Jeszcze ewentualnie spróbuj nagrać w ten sposób płytę na czyimś kompie. Innych pomysłów nie mam bo jeszcze takiej dolegliwości nie widziałem.
Dziękuje za pomoc przyjacielu.
Ktoś jeszcze ma może jakieś pomysły? Czy wina nie może leżeć po stronie softu, że coś się np tak jakby "poprzestawiało". Szukam już rzeczy niemożliwych, ale i przypadek jest w sumie niemożliwy. Albo hardwarowo może się zepsuło coś, co jest odpowiedzialne za czytanie płyt "wypalanych"? Pewnie głupio teraz powiedziałem, bo technologia ta nie ma kontaktu z takimi rzeczami ale cóż. Pomyślałem też, że może płyta powinna być 650mb a nie 700 (w instrukcji coś takiego chyba jest), ale raz, że takiej płyty nie da się kupić, a dwa, że przecież czytało już siedemsetki...