Chyba tak się nie da, jedynie wymiana radia pomoże.
Chyba tak się nie da, jedynie wymiana radia pomoże.
Nie ma konieczności wymiany radia. Wystarczy pozbyć się BlueMe i podłączyć cyfrową zmieniarkę z Bt.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
A propos radia sorry, że robię OT ale wykorzystam sytuację...kiedyś o tym czytałem ale nie daje mi to spokoju i chcę mieć 100% pewność. Chodzi o to czy po włączeniu zapłonu od razu powinno załączać się również radio? Wg mnie to trochę głupie i próbowałem szukać ustawień, które pozwolą na załączenie radia dopiero po wciśnięciu regulatora głośności ale bez skutku. Przyznam się, że drażni mnie to za każdym razem jak wsiadam do auta...mija po kilku metrachMam Blue&Me i Bose.
Od razu się włącza i tego nie zmienisz. Sterowane jest przez CAN.
A gdyby odłączyć plus po zapłonie? Czy ten przewód jest jednocześnie zasilaniem?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
A czy jest różnica z tym załączaniem pomiędzy Bose z Blue&Me a zwykłym audio? W 159 brata radio załącza się dopiero po naciśnięciu regulatora głośności stąd wkurza mnie, że niby jest inny wariant a nie wiem jak do niego dojść...zamiana aut nie wchodzi w grę
Jak jest z tym u was?
- - - Updated - - -
Hmm...tego nie wiem...
W mojej każdej sprzęt załączał się zawsze razem z zapłonem. W sumie teraz zacząłem się zastanawiać, czy faktycznie nie lepiej byłoby, gdyby startował dopiero po mojej interwencji.
- - - Updated - - -
Trzeba znaleźć opis pinów i wszystko będzie jasne.
u mnie radio nie włącza się razem z zapłonem. No chyba, że wyłączę zapłon przy grającym radiu, to wtedy włącze się z radiem ( pamieć ustawienia)
mam zwykła radio bez blue&me. I w poprzedniej 159 miałem tak samo i tam było b&m...