Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: Odpalanie

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    ehhhh diesle, trzeba było V6 kupić ...
    heheeheh wole rzędówki hahahahahaha D benzyna u mnie nie wchodzi w gre za duuuużo jeżdze a za malo w portfelu

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    ŁAŃCUT

Domyślnie

Widze że podobnie jak i ja nie macie pomysłu na mój dziwny problem a czy czujnik położenia wału i czujnik polożenia wałka rozrządu moga cos szwankować? Miałem tak samo w okresie zimowo-wiosennym potem całe lato nie bylo tego problemu teraz powrócił przynajmniej tak mi sie wydaje. Może jakis czujnik temperaturu czy cos takiego ( przepływomierz wymieniony na orginał Bosch, świece żarowe nowe) raz jest OK raz nie.

ViP Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zdzieszowice
    Auto
    AR

Domyślnie

Cytat Napisał zuczek01 Zobacz post
    Widze że podobnie jak i ja nie macie pomysłu na mój dziwny problem a czy czujnik położenia wału i czujnik polożenia wałka rozrządu moga cos szwankować? Miałem tak samo w okresie zimowo-wiosennym potem całe lato nie bylo tego problemu teraz powrócił przynajmniej tak mi sie wydaje. Może jakis czujnik temperaturu czy cos takiego ( przepływomierz wymieniony na orginał Bosch, świece żarowe nowe) raz jest OK raz nie.
    Czujnik położenia wału jak siądzie to wcale auta nie odpalisz, miesiąc temu wymieniałem bo mi padł a teraz jak coraz zimniej i wilgotniej to pojawiły się problemy z zapalaniem, myślę że coś będzie z elektryką

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    ŁAŃCUT

Domyślnie

Tez mysle że cos z elektryka ale pytanie co...?

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

ja sie narazie z problemem uporałem. Dobry program do alfy i wszystko wyszło. Jakimś cudem nie wiem jakim miałem błedy sterowania układem paliwowym, błędy wtrysków błędy pompy paliwowej jakieś zawory itd. po skasowaniu wszystko jest pięknie i auto żyje

P4TRYK
    Gość

Domyślnie

Witam. Mam problem z alfa 156 1.9 JTD, otóż dziś rano chciałem odpalić iii akumulator chyba zdechł, już w ogóle silnik nie reaguje na przekręcenie kluczyka, a chciałbym zaznaczyć, że samochód stał w nocy w garażu i nie na światłach itd., czego to może być wina, żę nagle akus zdechł który był mowy ? Chciałbym jeszcze się zapytać jak to możliwe, że mam w aucie wszystko wyłączone, pozamekane, a auto dalej pobiera prąd tylko nie wiadomo co to pobiera? Pozdro.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

A ile lat ma akumulator? Jak więcej jak 3-4 to do wymiany. Skoro piszesz że był nowy to może o niewłaściwych parametrach )pojemność i prąd rozruchowy?)i go powoli wykończyłes... Najczęściej prąd pobiera alarm i radio
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

P4TRYK
    Gość

Domyślnie

Problemem okazał się rozrusznik, który został już naprawiony ( z tego co wiem zwojenie spalone ) , akusa też przy okazji wymieniłem bo był słaby, teraz ma takie pi*erdolniecię , najgorzej to było wyciągnąć ten rozrusznik w nocy, po ciemku bez kanału, ale udało się