Przepraszam, że się wtrącę w tę konstruktywną dyskusję i dodam tylko jedno w temacie HID-ów: w razie głupiej stłuczki, jeżeli zostanie to zauważone przez "stronę przeciwną" ubezpieczyciel odmówi wypłaty ewentualnie przysługującego odszkodowania. I nie ma tu dyskusji, że diagnosta coś stwierdził, ubezpieczyciel chwyci się każdego elementu, który pozwoli mu odmówić wypłaty. A wtedy wszelkie rozważania o tym, czy kogoś stać na to czy na tamto (np. oryginalne ksenony) tracą sens.
Pozdrawiam
Macie racje z tym hidem. Sam mam hidy i żeby wyglądało to legalnie założyłem spryski ale pomału myśle nad zakupem ori ksenonu z ori przetwornicami... Obawiam się jednak , że montując same lampy bez samopoziomoewania efekt beddzie taki jak przy hidach w razie stłuczki.. Przekładka kompletnego ksenonu z dawcy do mojej 166 to koszt lekko ponad 1 tysiąc...Więc koło się zamyka, chociaz bardzo ciekawi mnie to jak swieci ori ksenon na odblysnikach po regenerce w przedlifcie bo patrzac na same lampy polifta można powiedziec że ładnie swiecą...
[C
W poprzedniej miałem regeneracje odbłyśników i najlepsze żarówki jakie się dało kupić. Efekt? Świeciło zajebiaszczo. Co można zobaczyć obecnie u kubejasa. Teraz mam fabryczny ksenon ale nie regenerowane odbłyśniki i szczerze to raczej mi świeci tak samo albo nieznacznie lepiej niż w poprzedniej bez HIDów. Czyli regeneracja mnie czekanie ma znaczenia fizycznie czy jest oryginalny ksenon czy hid. To ta sama soczewka. Tak więc efekt łatwo sprawdzić.
Jeżeli chodzi o ledy z tyłu to temat prawnie tożsamy z hidami. Ale jeżeli ktoś jednak będzie chciał to wyrzeźbić to jeszcze podpowiem że można zamiast wytrawiania płytek kupić płytkę bakielitową i płaskowniki miedziane. Działa świetnie bo robiłem już takie układy. Ale to jeszcze więcej roboty i zajmuje więcej miejsca![]()