No jest to śmieszne, spalanie, ubezpieczenie,cena zakupu ?????????? kupiłbym malucha
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
NIE KUPUJ okazyjnie tanich 145. KUPUJ TYLKO od kogos kto chce więcej niż srednia rynkowa ale potrafi udokumentować ile zainwestował w auto. Zapłacisz moze 800 a moze 1000 złotych wiecej ale kupisz dobre auto.
Zeby być pewnym, podjedź na komputer. Sprawdz jak pracuje silnik na zimno. Najlepiej jaby typ od którego kupujesz nie odpalał auta minimum dwie godziny przed Twoim przyjazdem.
wygląd
wnętrze
emocje jakie wywołuje
(tu oceniałem wg. własnego widzi mi się)
cena zakupu (na podstawie allegro)
ubezpieczenie (na podstawie kalkulatora ubezpieczeń)
ekonomia jazdy (na podstawie danych)
napęd (RWD 10ptk. 4c4 8ptk FWD 0ptk)
produkcja-średnie roczniki dostępne na rynku im nowsze tym lepiej...
moc
przyśpieszenie
prędkość maksymalną
oprócz tego czy samochód odnosił w przeszłości jakieś sukcesy w sporcie...
z tego co mi wiadomo to takie sukcesy odnosiła AR155 AR75...
Od cały ranking![]()
najchętniej dodał bym z milion punktów włoskim konstrukcją, za to że je po prostu
kocham![]()
wszystko kwestia ceny. za 33 przemawia chyba tylko waga, no i jak ktoś lubi rzadkie autka to też plus.
145 też ciężko znaleźć za małą cenę, ale jest sporo nowocześniejsza, co nie znaczy że mniej zawodnaceny części z reguły ni są wysokie ale są wyjątki (amorki przednie 700zł)
155 chyba ciut bezpieczniejsza opcja, ale kto co lubi.
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
nie wiem... w tym tygodniu zliczę pieniądze...
Muszę jeszcze przecież zdać prawko, zapisać się na egzamin.
Już bym to zrobił ale jeszcze kilka godzin mi zostało do wyjeżdżenia, bo jakiś kursant rozbił samochód...
Potem muszę rozkminić jakiś miesięczny dochód bo bez niego ani rusz, no i mogę kupować samochód![]()
Ja wpadłem w Afla uwielbienie poprzez fiatowski silnik z fiata 132 i to jest kryterium wyboru marki a nie dane spalania itp . Kupiłem pierwszą Alfę Gulliette prosto z ulicy, przejezdzałem i nagle trafiło mnie olsnienie bo zobaczyłem zaparkowaną na chodniku PIĘKNĄ GULLIETTĘ zatrzymałem sie natychmiast odszukałem właściciela i kupiłem
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Rozwodzenia rozwodzeniami, i tak koniec końców kupisz coś innego niż chciałeśWiem po sobie, chciałem koniecznie Mazdę 323F lub MX-3, ale tych w dobrym stanie nikt nie sprzedaje
Obstawiam, że obejrzysz 30 aut, a koniec końców kupisz coś, co po prostu Ci podejdzie najbardziej, bez zastanowienia
![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Moim zdaniem 33 jest zdecydowanie fajniejsza od 145 zwłaszcza dla kogoś kto nie kupuje samochodu z rozsądku. Gdybym miał kupować jeszcze raz to teraz bez zastanowienia wybrał bym 33 chociaż ze 145 jestem bardzo zadowolny. Z drugiej strony na początek przy małym budżecie lepsze będzie 145. Chcesz czegoś nietypowego - zawsze możesz kupić boxera. Nie są drogie w kupnie a myśle że w wersjach 8 zaworowych nie jakies strasznie drogie w utrzymaniu. A boxer AR jest zdecydowanie czymś nietypowym i wspaniałymNa brak wrażeń z jazdy na pewno nie będziesz narzekał a z czasem możesz uzbierać na jakąś piekną 33 16v lub nawet 75 V6 (sam mam taki zamiar
)