Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: AR na allegro czyli "czarny PR".

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

benzynowe jednostki starszej konstrukcji niestety cięzko teraz sprzedać za dobre pieniądze.. wiem jak sprzedawałem moją 146 1.6ts bez klimy i gazu a blacha była idealna (nigdy nie była bita), technicznie też bez zarzutu... sprzedawałem jakies dwa tygodnie ale też sporo musiałem opuścić z ceny teraz pewnie w ogole bym dostał za nią jakieś grosze..

teraz każdy szuka diesla nawet starego a jak nowszego to tylko z klimą..

thing
    Gość

Domyślnie

ja swoją 146 1.4ts sprzedawałem na allegro itp jakieś 2-3 miesiące, wkońcu wstawiłem do komisu i wystarczyły dwa tygodnie

ViP Pirat drogowy Avatar Karol88
    Mieszka w
    Kowary, Poland
    Auto
    146 1.7 16v, 166 2.0 V6 TB

Domyślnie

A ja kupiłem 146 1.7 16v do poprawek lakierniczych (łuszczy się czerwony lakier), to wymiany 2 przekaźniki od szyb ele. oraz skrzynia biegów. A teraz plusy silnik po gruntownym remoncie nówki sztuki letnie oponki i 3 miesięczny wydech. Cena 2400 Ktoś już nie miał serca do niej, a ja mam
    była - Czarna 146 1.4 Boxer
    była - Verde Minerwa 166 2.0 V6 TB

jest - Blue Mate 146 1.7 16v Boxer
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rugi_raz_.html

jest - Crosswagon Q4

Użytkownik Rowerzysta Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Civic ej9

Domyślnie

Cytat Napisał Karol88 Zobacz post
    A ja kupiłem 146 1.7 16v do poprawek lakierniczych (łuszczy się czerwony lakier), to wymiany 2 przekaźniki od szyb ele. oraz skrzynia biegów. A teraz plusy silnik po gruntownym remoncie nówki sztuki letnie oponki i 3 miesięczny wydech. Cena 2400 Ktoś już nie miał serca do niej, a ja mam
    zapodaj fotki w dziale "nasze belle"
    sorry za Ot.
    Na allegro wchodzę codziennie i dziwi mnie ze auta sprowadzane do polski z Niemiec są tańsze niż.... w Niemczech jak to możliwe? Przecież przywieźć je trzeba a i sprzedawca za coś musi żyć... To prawda, okazje się zdążają,.... ale rzadko
    POZDRO

elpaco
    Gość

Domyślnie

Kolego bo jadąc po "lore" aut kupuje się je pakietem. Jak jadę po auta to przywożę ich 8 na tirze dodatkowo 4 jadą na kołach i jedno u mnie na lawecie więc kupuję ich koło 12-13 na raz i często auta dostaję w ramach "gratisu" albo "pakietu" a koszty transportu kilku aut wychodzą zawsze taniej. A dwa ceny z e-baya i autoscouta są hmm nie dla handlarzy... zresztą dla "cywila" przywożenie aut z niemiec na handel jest nie do zrozumienia dla przykładu za 1000 euro potrafię kupić 5 aut w stanie idelanym których ceny w polsce wachają się w granicach 5-6 tyś za opłacone. Warunek- muszę kupić i zabrać wszystkie naraz.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Civic ej9

Domyślnie

A co ma z tego Niemiec który Ci te samochody sprzedaje?

elpaco
    Gość

Domyślnie

co ma? porządek na placu. Pozbywa się aut przeznaczonych na eksport i ma święty spokój. Przyjmuje następne i tak wkółko. Mało który handlarz a jeśli tak to bardzo rzadko kupuje auta od prywatnego niemiaszka. Niemiaszek oddaje auto w komisie/salonie auto jest jak na niemieckie warunki stare i ogólnie nikt go nie bedzie chciał i auta trafiają do polski. To tak jak polskie polonezy trafiają do afryki po 150zł za sztukę.

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Czyli kupujesz na raz kilka aut w idealnym stanie? A skoro są takie idealne, to dlaczego są przeznaczone na eksport jeśli można wiedzieć?

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł24 Zobacz post
    A skoro są takie idealne, to dlaczego są przeznaczone na eksport jeśli można wiedzieć?
    Bo prawdopodobnie nie mają badań TUV
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Witam
    mam male doswiadczenie wiec sie wypowiem

Jezdze po samochodu glownie Alfy juz dlugo i wiem jak sie sprawy maja - w niemczech stasze modele Alf sa bardzo malo cenione - niekiedy kupujac w pakiecie kilka samochodow dostajesz starsza alfe gratis.

Dobra normalnie eksploatowana Alfe 156 z silnikiem benzynowym kupuje sie do 1000Euro roczniki 97-2001 wiecej daja tyko ci co sie ludza ze kupuja finkiel fure a zapewniam ze tak nie jest.

Alfy w niemczech sa wogole zdecydowanie tansze niz inne marki nawet duzo bardziej wyeksloatowane...

Ceny na allegro sa realne a stan tych samochodw wcale nie odbiega od tych o wiele drozszych - wszystko zalezy od sprzedajacego i jego podejscia.

pozdrowka