W instrukcji jest napisane , " obracając pierścieniem można ustawić cztery prędkości w trybie pracy przerywanej wycieraczek (z wyjątkiem wersji z czujnikiem deszczu ) " .Czyli ,jeśli posiadam tą regulację to nie mam czujnika deszczu ?
W instrukcji jest napisane , " obracając pierścieniem można ustawić cztery prędkości w trybie pracy przerywanej wycieraczek (z wyjątkiem wersji z czujnikiem deszczu ) " .Czyli ,jeśli posiadam tą regulację to nie mam czujnika deszczu ?
ja mam czujnik deszczu i mam regulację, obracając tym pierścieniem wycieraczki częściej "chodzą", myślę że podyktowane jest to tym iż dla niektórych szyba już nadaje się do wytarcia a wg czujnika jeszcze nie, ot taki kompromis.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Ja mam czujnik deszczu i tez regulacje cztero stopniowa. Wajcha 1 w dol i ma dzialac czujnik deszczu. U mnie bez wzgledu na deszcz machnie raz na minute czy dwie (wiec czujnik nie dziala). Ale mam normalnie pokretlo i tych kilka biegow. A to czy masz czujnik to popatrz za lusterkiem. W strefe pracy wycieraczek taka puszeczka jest opuszczona. A z zewnatrz widac jakby mala baterie sloneczna przyklejona do szyby ( tez takie niebieskawe czy fioletowe cos).
Witam
Mam pytanko co mogło się stać wycieraczki na początku parkowały wyżej niż powinny być w pozycji spoczynku po kalibracji czujnika deszczu. czujnik chyba nie działa, a wycieraczki miejsce spoczynku zmieniły na miejsce krańcowe pracy czyli stoją w pionie na szybie :-(![]()
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 17-01-2011 o 23:45
czy gałka jest w pozycji aktywującej czujnik??
Wszystko jedno w jakiej jest to wycieraczki i tak zostają w pozycji pionowej :-(
Ja mam znowu takie pytanie, czy można zamontować szybę bez sensora do alfy która na chwile obecną posiada sensor. Szyba mi pękła i potrzebuje wymienić. Czy komputer będzie szwankował jeśli zamontowałbym szybę bez sensora?
Jak odepniesz sensor system będzie działał w trybie jakby go nie było, więc luźno.
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...
Witam
U mnie problem z czujnikiem deszczu pojawiał się po wymianie szyby, teraz wycieraczki po ustawieniu dźwigienki w trybie w którym powinien być aktywowany czujnik działają normalnie to znaczy czasowo. Przed wymianą było ok czyli wycieraczki załączały się w momencie kiedy pojawiał się deszcz na szybie, a pokrętłem miałem możliwość ustawiania czułości działania. Przeczytałem gdzieś na innym forum że do czujnika powinno się aplikować specjalny żel, ktoś nawet napisał że pomógł zwykły żel do włosów! może w ten sposób poprawia się przewodność elektryczną. Czy ktoś z was się z tym spotkał?
a przeprowadziłeś kalibrację czujnika deszczu??