Odświeżam kotleta, gdzie znajdę bezpiecznik do lampki w bagażniku w brerze? Prund mi nie dochodzi do tego oswietleniaszukałem w instrukcji i nie znalazłem, czy wiecie, w którym miejscu znajduję się bezpiecznik od oświetlenia bagażnika?![]()
Odświeżam kotleta, gdzie znajdę bezpiecznik do lampki w bagażniku w brerze? Prund mi nie dochodzi do tego oswietleniaszukałem w instrukcji i nie znalazłem, czy wiecie, w którym miejscu znajduję się bezpiecznik od oświetlenia bagażnika?![]()
Dzień Dobry
Też dzisiaj się borykałem z tym tematem. Wyczytałem, że do tego drugiego mirowyłącznika raczej nie ma szans się dostać. Co powiecie na zastosowania czujnika ruchu 12V. Ma wbudowany czujnik zmierzchu więc będzie działał tylko w nocy. Zastanawiam się tylko jak go zamontować by włączał oba światełka po obu stronach bagażnika bez prowadzenia dodatkowego okablowania. Macie pomysły?
Przerabiałem ten temat. Osobiście wymieniłem cały zamek. Cena w ASO około 300 zł. Wiec czy jest sens kombinować i oszczedzania jakieś 100 zł?
Jak to nie ma szans..przerabiałem to pół roku temu.. trzeba rozwiercić (zeszlifować) łby nitów ,wybijasz je wybijakiem ,i masz dostęp do drugiego kikrostyku który jest w środku (tej metalowej ) obudowy która to się wydaje być nie rozbieralna .
Mam porobione gdzieś foto jakbyś chciał .. mikro styki zamówiłem na net i od razu sobie z 2 więcej dokupiłem. Koszt 1 z 2 zł
- - - Updated - - -
http://www.forum.alfaholicy.org/redi...topic8059.html
- - - Updated - - -
Tu masz w linku jak koles krok po kroku robił wymianę .. ja w przeciwienstwie do porady kolegi nie wykonywałem gwintowania a po prostu ,,punktakiem,, zaklepalem nit ,by podkladka nie wypadła póki co się to kupy trzymie już rok
I mnie dopadła przypadłość braku oświetlanie bocznego, na klapie lampka świeci czy w takim przypadku również jest to wina zamka (mikrostyki)?
Niedawno borykałem się z brakiem oświetlenia w sedanie. I słuchaj... Kiedyś miałem połamane kable wiązki bagażnika w gumowym peszlu, nie miałem świateł tych w klapie, czujniki parkowania wariowały, hill holder nie działał, ale światło w bagażniku było. Polutowałem kable, wszystko działało w jak najlepszym porządku. W życiu bym nie pomyślał, że nawet hill holder jest od tej wiązki zależny. No ale dobra. Ostatnio nie miałem światła w bagażniku. Wszystko inne działało. Myślę więc skoro nie mam problemów z czujnikami i hill holderem to nie powinna być wiązka. Zacząłem czytać i chłopaki piszą o tym mikrostyku. Myślę pewnie to jego wina. Kupiłem na allegro za pare złotych nawet dwa rodzaje o takiej samej budowie ale o innych parametrach, mocniejszy i słabszy. Wymieniłem ale efektu było brak. Nie była to wina mikrostyku. W końcu myślę nic nie tracę jak sprawdzę ponownie wiązkę. Trochę czasu minęło od ostatniego lutowania a nie zrobiłem też tego ostatnio zbyt starannie. Okazało się, że oczywiście były przełamane ponownie, przy wyciąganiu wiązki z peszla też jakiś lut puścił. Kable polutowane na nowo już z większą starannością no i... oświeciło mnie. Światełko działa. Teraz motam się z dobraniem dobrej mocnej ledowej żarówki żeby było tam jaśniej. Te tanie się do niczego nie nadają. Powodzenia![]()
Odgrzewam trochę temat bo spotkało mnie to samo.
Na otwartej klapie śrubkrętem zatrzasnąłem ten element zalany plastikiem (podważyłem do kliknkęcia) a później z pilota otworzyłem klapę i nagle wszystko wróciło do normy.Nie wiem czy to fart i każdemu zadziała ale może akurat