Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Temat: Brak mocy na niższych obrotach

Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006

Domyślnie

Cytat Napisał pajak83 Zobacz post
    Prosze o porady. Auto 159 2,4 jtdm, przebieg 211kkm. Mam problem z brakiem mocy w zakresie do 2k obrotow, auto sie dlawi i gasnie. Problemem byl egr ktory zostal wymieniony na nowy (kupilem chyba zamiennik na allegro za 220zl) Auto dobrze jezdzilo przez 2 miesiace. Mechanik wymontowal tego egr przeczyscil go i oddal mi auto. Po 10km problem znowu sie pojawil. Odpialem przeplywke i auto jezdzi normalnie. Nie wiem tylko dlaczego check mi sie nie zaswiecil. Przeplywomierz byl wymieniany jakies pol roku temu na oryginal bosha bo tak samo auto nie chcialo jechac z dolu i nie chcialo odpalic. Mechanik porownywal moj stary egr z nowym i powiedzial ze nowy sie otwiera w mniejszym zakresie, no ale 2 miesiace czasu bylo dobrze. Jakie teraz opcje co zrobic?? Czy to moze jednak nie egr a przeplywke szlag trafil?? mechanik chce wlozyc stary egr ktory byl czyszczony wczesniej ale problem powrocil w niedlugim okresie wiec kupilem nowy i chce zobaczyc czy to winowajca jest egr, a jak nie to chce przeczyscic przeplywke. narazie jezdze z odpieta i jest okej. Jeszcze pytanie o pelne zaslepienie egr w celu sprawdzenia czy jest on winowajca, bo wtedy zaswieci mi sie check engine a oprocz tego auto bedzie jechalo ormalnie czy wejdzie w tryb awaryjny? narrazie chce znalezc przyczyne a w najblizszym czasie biore sie za kolektor ssacy ,klapy i wyprogramowanie egr.
    Jak widać wszystko kolego wiesz więc działaj. Zaslep i sprawdź temat wiele razy powtarzany

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
    EGR - OFF
    klapki - OUT
    DPF - ON

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Tarnow
    Auto
    AR 159 2,4 JTDM

Domyślnie

Aha. Czyli pelna zaslepka, podpinam przeplywke i jak bedzie dobrze to winnym prawdopodobnie jest egr. Tak to rozumiem.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Tarnow
    Auto
    AR 159 2,4 JTDM

Domyślnie

Egr zaslepiony pelna zaslepka, przeplywomierz podpiety i auto normalnie jezdzi. Chyba oddam do reklamacji egr, wloze starego, zaslepie pelna zaslepka i wyprogramuje go.