Napisz czy jak miałeś ten dźwięk to kręciłeś kierownicą. U mnie jest podobny dźwięk po odpaleniu silnika, a gdy ruszę kierownicą to się nasila. Ustępuje czasami po kilku sekundach a czasami po kilku minutach. Jest to coś ewidentnie ze wspomaganiem. Dźwięk wystąpił u mnie przy -15 stopniach.
A czy sprawdzałeś poziom płynu w układzie wspomagania kierownicy?
Ostatnio nie sprawdzałem, ale chyba go w końcu wymienię bo już na pewno ma swoje lata. Samemu dam rade wymienić? Właśnie szukam informacji w necieMam nadzieję, że nie zajechałem tej pompy
---------- Post dodany o godzinie 22:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:20 ----------
A i wyczytałem, że nie można mieszać płynów. Jak się na to zapatrujesz?
Najpierw dolej, jeśli brakuje.
Po co wymieniać, jeśli okaże się, że pompa uszkodzona.
Sprawdziłem. Mam równo po środku pomiędzy min a max a więc chyba nie ma sensu dolewać. Niestety płyn jest zabrudzony, nie czerwony, a brązowy. Także chyba nowy nie zaszkodzi? Czytałem już inne tematy, ale co człowiek to inna opinia. Komuś po wymianie ustały hałasy.
Zaśmieciłem ten temat. Przepraszam![]()
Forum VW Golfopis jak nasmarować i wyczyścić rozrusznik.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=149224
w zeszłym roku w zimie miałem podobny problem ale sam sie rozwiazał wycisło przewód od wspomagania i plyn sam wyleciałwiec załozyłem przewód na nowo wlałem nowy płyn i po problemie .