Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Temat: DEXX AUTO Części Allegro - uważać i szczerze nic od nich nie kupować!!!

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Teoria swoją drogą a strata czasu, nerwów i pieniędzy (ubezpieczona paczka 35 kg to co najmniej 70zł) to już inna kwestia. Poza tym dobrze się mówi, jak to nas nie dotyczy...
    Wiem co mowie bo w przeszlosci mialem podobna sytuacje wiec nie opowiadam wymyslow... informujesz goscia ze zwracasz mu towar i odsylasz kurierem i on nie ma podstaw zeby go nie przyjac bo prawo jest po stronie kupujacego. Jesli gosc stwarza problemy wystarczy wyrecytowac mu pewne paragrafy i gwarantuje ze podziala...
    Genetics makes the champions, want to compare?!

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

ok zrobimy to oficjalnie, tez mam firme w Łodzi, też handluje gratami do aut. Mam dokładnie te same dojścia co oni, jak jesteście ziateresowani proszę piszcie. Może będę w stanei być konkurencyjny. Jeżeli chcecie kupowac w dexx auto i macie problem z paczkami i neirzetelna informacja, znam tych ludzi, nie lubei za bardzo ale moge wam pomoc odbierajac towar osobiscie i wysylajac go do was jezeli wyrazicie takie życzenie.
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Gdzieś nazwa tego sprzedawcy przeleciała mi przez pamięć.
    Przeglądnąłem swoje komentarze z allegro i okazało się, że faktycznie - byłem jego klientem. Nie pamiętam co kupiłem, bo to było w lipcu 2009, ale z komentarza wynika, że wszystko było OK (czasem pewnie udaje mu się prawidłowo postąpić, w przeciwnym razie nie miałby statusu Super Sprzedawcy...).
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Generalnie zlewam gościa ciepłym moczem. Jego brak wiedzy/krętactwo nie jest w stanie zepsuć mi humoru i pokrzyżować planów w kolejnym projekcie. Jednak przestrzegam innych przed tym sprzedawcą.

---------- Post dodany o godzinie 21:09 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:05 ----------

Cytat Napisał amigas Zobacz post
    ok zrobimy to oficjalnie, tez mam firme w Łodzi, też handluje gratami do aut. Mam dokładnie te same dojścia co oni, jak jesteście ziateresowani proszę piszcie. Może będę w stanei być konkurencyjny.

No to pierwsze zapytanie do Ciebie, klocki FERODO DS Performance FDS1334 lub EBC Red Stuff DP31536C ceny mogą być na PRIV.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał ANN Zobacz post
    Przyznam się, że sama nawet zastanawiałam się nad zakupem u nich pare gratów.
    Zadziwiające jest to, że tylu miało z nimi przejścia i dopiero Grzegorz pisze o tych partaczach!

pozdrawiam
    Ja nie miałem i chwała Bogu.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ja pisałem ze dwa lata temu chyba :-)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    Wiem co mowie bo w przeszlosci mialem podobna sytuacje wiec nie opowiadam wymyslow... informujesz goscia ze zwracasz mu towar i odsylasz kurierem i on nie ma podstaw zeby go nie przyjac bo prawo jest po stronie kupujacego. Jesli gosc stwarza problemy wystarczy wyrecytowac mu pewne paragrafy i gwarantuje ze podziala...
    Skoro ten facet ma tyle negatywów to widać nie niego nie podziałało... Poza tym to są nadal kłopoty dla nas, jako kupujących i nikt mi nie wmówi, że nie. A co gdy owy sprzedawca mimo to pójdzie na drogę prawną? To że przegra jest raczej oczywiste ale czas i nerwy poświęcone na takie "manewry" są też istotne.

Osobiście też kiedyś miałem sytuację z omyłkową przesyłką. Przysłano mi skrzynię do 1,4 TS ale inny model niż był na zdjęciu i mimo, że ważyła około 40 kg (przesyłka w obie strony około 140 zł) sprzedawca na swój koszt wymienił ją bez jakichkolwiek ociągań. Niby wina była jego ale mógł próbować różnych uników w stylu firmy Dexx Auto tyle, że widać to był inny profil człowieka.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 07-12-2010 o 22:14

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Gdzieś nazwa tego sprzedawcy przeleciała mi przez pamięć.
    Przeglądnąłem swoje komentarze z allegro i okazało się, że faktycznie - byłem jego klientem. Nie pamiętam co kupiłem, bo to było w lipcu 2009, ale z komentarza wynika, że wszystko było OK (czasem pewnie udaje mu się prawidłowo postąpić, w przeciwnym razie nie miałby statusu Super Sprzedawcy...).
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    To jest trochę inaczej.
    Jeśli dużo sprzedaje oczywistych rzeczy, typu: wahacz, filtr, opona, itp., tonie ma kłopotu.
    Problem zaczyna się, kiedy chcesz coś innego, a sprzedawca mówi, że to co ma to jet to czego potrzebujesz, a potem okazuje się inaczej.
    To jest jeden z powodów, dla których ja kupuję w sprawdzonych hurtowniach.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Problem zaczyna się, kiedy chcesz coś innego, a sprzedawca m&#243;wi, że to co ma to jet to czego potrzebujesz, a potem okazuje się inaczej.
    W tym tkwi cały problem z tym człowiekiem właśnie. Towar z kt&#243;rym wyszło całe zamieszanie były to tarcze hamulcowe do 166 V6, kupiliśmy 2 komplety tarcz FEBI w cenie że tak to ujmę śmiesznej w sumie no ale .... przed zakupem piszę maila do jegomościa i pytam się czy mi wyśle real foto tarcz bo to z aukcji poglądowe to mi nie pasuje do tego co powinno być w pudełku ;] Do tego pytam dokładnie, czy tarcze kt&#243;re ma na p&#243;łce w magazynie mają dokładnie fizycznie tak jak są opisane w katalogu tylko 5 otwor&#243;w montażowych, jegomość w końcu w trakcie rozmowy telefonicznej zapewnia Marcina z kt&#243;rym kupowałem, że tak tarcze maja tylko 5 otwor&#243;w montażowych tak jak nam potrzeba a nie 10szt. , ale real foto nie ma może wysłać z katalogu. Więc OK, skoro ma je na p&#243;łce [ w sumie od przeszło p&#243;ł roku ] więc wie co m&#243;wi, ustalamy cenę przelewam kasę i czekam na przesyłkę. W sobotę dzwoni kurier że ma paczkę ale nie da rady jej dotargać na 4 piętro i żebym zszedł sobie po nią, wychodzę stoi młody człowiek mikrej postury, kwituję odbi&#243;r, 40kg złomu przed siebie i tup tup po schodach na 4 pięterko. W domu otwieram i jakie moje zdziwienie tarcze zamiast 5 otwor&#243;w montażowych mają ich 10 sztuk jak tarcze TRW itp. parę ciepłych sł&#243;w, chwila na uspokojenie, no dobra ciut mi to zmienia dalsze plany co do nich no ale nic uda się i tak zrobić to co zaplanowałem, tylko qrwa gość kłamie w żywe oczy i dla zasady należy go trochę umęczyć i popsuć opinię/przestrzec przed nim ludzi.

PODSUMOWANIE: Gościu z DEXX-Auto dobrze wiedział co sprzedaje, dlatego nie posłał real zdjęcia, z pełną premedytacja wprowadził nas w błąd w momencie dogadywania oferty, zrobił z tego co widzę jak zwykle aby wypchnąć towar do klienta i potem mieć go w dupie. Telefon&#243;w nie odbiera wcale, można miesiąc dzwonić i tak nikt nie odbierze kom&#243;reczki podanej do niego.
    ,
    Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 08-12-2010 o 08:16
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Świeżak Avatar marc1nz
    Mieszka w
    podkarpacie
    Auto
    AR 156 3.0 V6 Q2

Domyślnie

w linku zdjecie tarcz kt&#243;re otrzymałem na skrzynke ,wyslane jako żekome "real foto" jeszcze przed kupnem co oczywicie upewnilo nas w przekonaniu ze tarcze doklanie beda takie jak na zalaczonym foto ,sprzedawca zostal poinformowany o tym do czego tarcze posluza i do jakiego modelu samochodu zostana "swapowane" wiec maial doskonaly obraz sprawy ,szkoda ze tak sie to wszystko zakonczylo... ,na otarcie łez pozostanie tylko fakt taki ze pomimo tego nieszczesnego zakupu "chytry plan" juz niebawem da wiele radosci z jazdy

real foto tarcz-
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1da1e2991.html