Ja tam nie wiem mam cały czas zero ale moim zdaniem to nie oznacza że jest coś kręcone ja mam oryginalną książkę oraz wpisy zgadzają się z serwisem w niemczech.
Ja tam nie wiem mam cały czas zero ale moim zdaniem to nie oznacza że jest coś kręcone ja mam oryginalną książkę oraz wpisy zgadzają się z serwisem w niemczech.
Krzysiek
Alfa Romeo 156
2.4 20V JTD 175 km
I to ma sens. Zapis w hodometrze wprowadzono ze względu na ogólnoeuropejska gwarancję na alfy oraz rejestrację w kompuetrze centrali alfy historii serwisowania aut w ASO. Do komisu poznańskiego Polcaru nie były przyjmowane od klienta w rozliczeniu auta których hodometr był wyzerowany - byłem tego świadkiem
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Ja postaram się dowiedzieć coś w niemieckim ASO który potwierdzał mi historie serwisową.
Może być 0 albo szczątkowy przebieg i to jest prawda czy ktoś w to wierzy czy nie
Możecie sobie myśleć o kręceniu i o innych przekrętach, ale ja to napisałem z własnego doświadczenia mam examiner już 3 lata setki alf sprzedanych i wiem, co piszę
hodometr może być cały tylko i wyłącznie w starszych wersjach silnika 8 o 10 zaworowych i sterowniku EDC15 i w nowych EDC 16 159 Croma i inne po 2005 roku
Alfa GT i 147 miała zapisany przebieg w liczniku jako przebieg i jako inspekcja i tyle
Jeśli ktoś nie wierzy niech podjedzie do mnie autem sprawdzę to bezpłatnie
a to, co pisze Maciek156 to prawda z tą europejską gwarancją, ale po numerze nadwozia w serwisie sa wszystkie naprawy gwarancyjne, więc i tak serwis widzi, co było naprawiane w okresie gwarancji z datą i przebiegiem, więc, po co miał by być przebieg zapisywany w sterowniku silnika skoro jest w systemie Fiata?chyba naprawy w systemie fiata dają serwisowi większą pewność niź przebieg w sterowniku więc niewiem co Maciek miał na myśli pisząc o przebiegu w sterowniku i eurogwarancji co ma piernik do wiatraka.
Mogę komuś na próbę sprawdzić, co miał robione w okresie gwarancji może to was nakieruje na właściwy tor myślenia
jak ktoś z jakiś przyczyn wymienił sterownik bo miał uszkodzony to co bidula ma teraz zrobić?bać się że ktoś go posądzi o brak przebiegu w nowym sterowniku?
---------- Post dodany o godzinie 22:22 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:46 ----------
przepraszam ale czym wyzerować?
Ostatnio edytowane przez superalfa.pl ; 11-01-2011 o 22:02
superalfa.pl ja dalej głupi jestem. Angliki mają przebieg zgodny licznik-hodometr, sam sprawdzałem, w alfie Maćka także się zgadzało, czyli albo jakieś inne wersje oprogramowania ecu, albo też coś innego, tylko co?
hodometr może być cały tylko i wyłącznie w starszych wersjach silnika 8 o 10 zaworowych i sterowniku EDC15 i w nowych EDC 16 159 Croma i inne po 2005 roku
z tym zdaniem się nie zgodzę, może setek alf nie testowałem, ale kilkanaście, co nie zmienia faktu że swoje wiem. W tej chwili zastanawiam się nad wersjami softu ładowanego do ecu. Czekam jeszcze na jakieś info od aso, tylko doczekać się nie mogę.
Dzięki za informacje.