No panowie uszczelka Raiza dla modelu 77 KW nie pasuje do mojego auta - więc napewno mam inna moc silnika - ciekawe jaką może rzeczywiście te 85KW ,zobaczymy po innych częściach,zagadka trwa nadal
No panowie uszczelka Raiza dla modelu 77 KW nie pasuje do mojego auta - więc napewno mam inna moc silnika - ciekawe jaką może rzeczywiście te 85KW ,zobaczymy po innych częściach,zagadka trwa nadal
Hmm u mnie wszystko dobrze wyskoczyło, tylko wyskoczyła wersja progresive, gdzie jak dobrze przy rejestracji i tłumaczeniach gdzieś tam chyba distinktive pisało
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
105 KM ma turbinę, bez zmiennej geometrii, sterowaną zaworem upustowym westgate, ponadto ma egr sterowany podciśnieniowo, zlokalizowany jest on bezpośrednio przy kolektorze wydechowym na górze. Wersje 110 i 115 mają egr przy kolektorze dolotowym i jest on sterowany elektromagnesem. 105 KM nie ma przepustnicy dogaszającej silnik, zlokalizowanej na kolektorze dolotowym. Takie przepustnice występują tylko w silnikach o mocy 110 i 115 KM.
To powinno łatwo Cię naprowadzić, bo wszystko co napisałem widać po otwarciu maski i zdjęciu pokrywy.
Po tych fotkach to ewidentnie pasuje mi pod 105 KM.
na 200% nie jest to 115 km.
no to musi być wersja 110 KM bo uszczelka pokrywy nie pasuje a od 110 i 115 pasuje - to jakaś dziwna mieszanka może z przeskoku miesięcy produkcji - ktoś wcześniej wspominał że 105 miały pokrywy zaworów alu i też ktoś spotkał się ze 110 alu,a tak z drugiej strony to brief kłamie?hmmm dziwne bo to oryginalny dokument pochodzenia auta.no cóż ważne żeby mi części pasowały - w siedzenie wgniata na potwierdzenie mam mandat z dzisiaj![]()