Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Temat: Mokro pod dywanikiem za kierowcą

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krisu
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    166

Domyślnie

Witam, u mnie też pojawił się problem mokrego dywanika z tyłu... proponuję podczas deszczu lub zaraz po ściągnąćosłone głośnika z drzwi tylnych i zobaczyć czy nie macie mokrego głośnika, u mnie niestety tak czasami jest jak odchyli się lekko listwa zgarniająca szyby. Kombinuje jak z tym walczyć ale chyba pozostaje wymiana.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Emek
    Mieszka w
    Jelenia Góra/Holandia
    Auto
    159/1.9jtdm 150km/2006

Domyślnie Woda w aucie.

Witam

Z góry przepraszam, że dobrze nie poszukałem na forum, ale dziś to zauważyłem i chciałbym jak najszybciej rozwiazac problem. W aucie od strony kierowcy w nogach i z tylu po obu stronach mam wode na wykładzinie z przodu i z tyłu po prawej stronie jest mokro, a za fotelem kierowcy stoi kałuża ostatnie 2 dni padał deszcz i nadal pada. Po stronie pasażera z przodu sucho. Tunel suchy, sprawdziłem też płyn nie ubywa więc nagrzewnica nie cieknie, pozatym to normalna deszczówka jest tak mi się wydaje. Teraz powiedzcie mi co mogło się zapchać i którędy woda dostaje się do środka.

Z góry dzieki

- - - Updated - - -

Wyczyscilem podszybie, stała tam woda z błotem i ogólnym syfem. Wode zebrałem z wykładziny i zobacze za pare godzin czy znowu będzie się robiło mokro w środku. Jakiś sposób na osuszenie w środku macie ? Albo co zrobic by jak najszybciej wyjąć wykładzine na podłodze.
    Born to be wild!

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    166 2.4 jtd 2002

Domyślnie

wykładzina z podłogi to zdemontowanie praktycznie calego środka ! kanapa fotele progi, tunel środkowy, jak masz możliwość to garaż i zostaw otwarte szyby zeby woda miała gdzie odparować, plus dużo gazet na podłogę... możesz też trociny wysypać-ale to juz chyba partyzantka- i trzeba to później naprawdę solidnie wysprzątać ! mozna tez wsadzić do auta pochłaniacz wilgoci ale nie wiem jak to moze egzamin zdac...

czysciles tez odplyw pod nagrzewnicą ? ( to demontaż calego podszybia ), zobacz czy uszczelki drzwi masz cale ! dziwna sprawa...

ps. a bagażnik jak wyglada ? sucho tam gdzie kolo zapasowe ?

Mieszka w
    Jelenia Góra/Holandia
    Auto
    159/1.9jtdm 150km/2006

Domyślnie

W podszybiu wyczyscilem to miejsce po lewo od silnika wycieraczek bylo tam bloto i stala woda. Odplyw pod nagrzewnica rozumiem ze jest pod filtrem kabinowym ? Czy poza nim trzeba cos tam jeszcze wyciagac ?
    W bagażniku sucho, ale jeszcze musze sprawdzić tą wnęke na kolo zapasowe bo tam nie zaglądałem, zobacze tez uszczelki w drzwiach i slyszalem tez ze moze woda dostawac sie do srodka przez drzwi jesli ta oslona pod tapicerka sie odklei. Wczoraj troche auto wysuszylem i na noc zostawilem gazety posypane z sola, dzis posprzatam w garazu i wstawie auto do garazu i wlacze wiatraki niech przewiewa srodek. Z tym ze musze wyeliminowac przyczyne bo tak za chwile znow bedzie mokro.

Wyglada to tak jak by woda dostawala sie z przodu i pod wplywem tego ze auto stoi przechylone splywala do tylu bo w miejscu pasazera z tylu za kierowca zrobila sie doslownie kaluza i wilgoc przeszla tez na miejsce obok.

Faktycznie dziwna sprawa bo wczesniej nie trakie deszcze padaly i jeszcze dluzej niz teraz i bylo sucho. Od spodu sa jakies odplywy np od klimy ? W ktorym miejscu ?
    W drzwiach tez sprawdze czy sa drozne. Faktycznie z demonotwaniem wykladziny to troche zabawy i raczej ciezko teraz na zime w nie ogrzewanym garazu sie tym zajac.

Tylko czy mozna to dobrze wysuszyc bez demontazu ? Nie chce zeby mi pozniej cos w srodku zaczelo gnic :/
    Born to be wild!

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Udroznij odpływy a pozniej farelka albo coś tego typu i ogien i naczej nie wysuszysz pozniej wypierz wykładziny i jeszcze raz wysusz bo beda walić wilgoćią jak wsiądziesz do auta.
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Mieszka w
    Jelenia Góra/Holandia
    Auto
    159/1.9jtdm 150km/2006

Domyślnie

No nic musze wyciagnac cala wykladzine, zajrzalem przez ta zaslepke w podlodze pasazera z przodu i wody od groma z wierzchu nie jest mokre bo wchlania taka gabka co jest wykladzina nia wybita od spodu. Wiec nawet jak to powierzchniowo wysusze to w pod spodem dalej bedzie bagienko. Przy okazji jak bede mial surowa podloge mam nadzieje zlokalizuje wyciek.

Pytanie do tych ktorzy demontowali wykladzine w srodku na co uwazac przy demontazu zeby czegos jeszcze nie uszkodzic przy okazji ?
    Born to be wild!

Mieszka w
    Jelenia Góra/Holandia
    Auto
    159/1.9jtdm 150km/2006

Domyślnie

Ok wykladzina na podlodze wyjeta cala mokra i nasaczona woda, wysuszylem podloge i zrobilem test zeby zlokalizowac wyciek. Po wylaniu dwoch wiader wody na szybe cieknie bezposrednio za ics-em na ten komputerek ktory jest przykrecony do tunelu. Znaczy odplyw w podszybiu ten pod filtrem kabinowym jest nieszczelny lub zapchany. Moze ktos mi teraz powiedziec czy ciezki jest dostep do tego odplywu ? Co musze wymontowac ?
    Zaraz ide podszybie rozkrecac i przydala by sie wskazówka.

Z góry dzięki.
    Born to be wild!

Mata
    Gość

Domyślnie

Ten link powinien rozwiać wszystkie Twoje pytania odnośnie demontażu podszybia, jest o wymianie nagrzewnicy: http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...grzewnicy.html
    Zwróć tylko uwagę na przewody od klimy żeby ich nie uszkodzić!

Mieszka w
    Jelenia Góra/Holandia
    Auto
    159/1.9jtdm 150km/2006

Domyślnie

Ok dzięki, z tym że jestem juz na etapie ze mechanizm wycieraczek mam wyjety i filtr przeciwpylkowy ktory doslownie pływał w wodzie i we wnece też jest dużo wody. Mam problem z wyjeciem tego sklaplacza. Co dokładnie wykrecić ? Muszę te oslone pomiedzy podszybiem a silnikiem wyjąc ? Chcialbym to dzis skonczyc tak by jutro zaczac montaz wszystkiego w srodku po wysuszeniu a nie wiem jak ugryzsc ten skraplacz wlasnie.

- - - Updated - - -

Obeszlo sie bez demontowania tego skraplacza. Wykozystalem kawał druta i info z holdenreskiego forum i odpływ przeczyszony dużą ilością wody zlany. Wrzucam fotki jak ktoś miałby podobny problem z powodzią w środku. Teraz idę montować podszybie z powrotem a jutro jak wyschnie wykładzina skladam środek do kupy.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1030861-1.jpg
Wyświetleń:	927
Rozmiar:	240.5 KB
ID:	80967   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P10308571-1.jpg
Wyświetleń:	1013
Rozmiar:	200.6 KB
ID:	80968  
    Born to be wild!

Mieszka w
    Jelenia Góra/Holandia
    Auto
    159/1.9jtdm 150km/2006

Domyślnie

Ok po robocie wszystko poskrecane, wykladzina wysuszona, odplyw przepchany.

Tylko z fotelami sie bawilem troche bo cos sie przykrecic nie chcialy z tylu :/

Strat brak
    Born to be wild!