artur - odstaw te swoje na dłuższy czas - zobaczymy czy ruszą bez zająknięcia
ale kij tam - nie moja sprawa w sumie
EOT
Bella stoi od dawna bo nikt nią nie jeździ - na arkuszowej najpierw stła przez parę tygodni bo nie miałem czasu jej odebrać po serwisie - w końcu zdecydowałem się na sprzedaż. Myślę ze przy jej minimalnych przebiegach, długim postoi i mrozie ma prawo mieć problemy z odpaleniem. W dodatku jeśli rozrusznik, układ paliwowy jest uszkodzony to zawsze jest problem z odpaleniem. A o ile mnie pamięć nie myli kolejne uruchomienia samochodu były natychmiastowe - abstrahując już od tego jakie dźwięki wydaje zimna bella
A stan można sprawdzić w serwisie i np zrobić krzyżowe sprawdzenie faktur i kart napraw- czy rzeczywiście takie elementy są wymienione- tylko ze trzeba się wysilić a nie wszystko na 'szkiełko i oko'...
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
tu się zgodzę
a rzekomo jest wszystko super,nie mam więcej pytań
ja też już nie mam czasu dyskutować,wolę poświecić ten czas na szukanie dobrej alfy.
to ile kto jest na forum o niczym nie świadczy.
jeśli chodzi o faktury,nie twierdze że są podrobione lub inne takie rzeczy tylko po prostu tak na zdrowy rozsądek co one nam pokazują? przedstawiają że coś było wymieniane jakiś czas temu ale nie pokazują stanu auta na dziś dzień.
a co do pecha to póki co go nie mam i się na to nie zanosi.
No tu kolego żle zrozumiałeś. Napisałeś że auto żle odpala to pewnie jest coś padnięte, kolega wierzba odpisał że jak by tak było to za każdym razem by żle odpalała a jak wynika z opisu to Alfa później odpalała dobrze bez problemu. Faktem jest że weryfikacja stanu auta nie bardzo wyszła tobie i Twojemu mechanikowi
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Panie gres - proponuję EOT - bo to jest już tragikomedia...
Życzę powodzenia w szukaniu Alfy.
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
Cycki łopadają pany. Jak można wydać opinie o samochodzie nie sprawdzając go na stacji diagnoistyczniej, w ASO, lub pod komputerem mając taką możliwość, ba nawet nim nie jadąc?
Na jakiej podstawie stwierdziliście, że sprzęgło się kończy nie ruszając tym autem?
Moim skromnym zdaniem, sprawdzajcie dokładnie i wystawiajcie obiektywne opinie.
K** już po 2giej ide spac bo sie zaczytałem![]()
Bo samochód to nie wszystko
Standard u nas, ludzie ( większosc, bo nie można wrzucac wszystkich do jednego worka ) z zamiarem kupna auta uzywanego , spodziewają się że będzie jak nowe i za pół pieniedzy.
Nic się nie przejmuj przyjdzie ktoś inny i kupi , a jak będzie ktoś z forum pytał to odrazu mów że nie do sprzedania , bo to szkoda nerwów później...
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK