No to Panie cobra jestesmy na dobrej drodze![]()
No to Panie cobra jestesmy na dobrej drodze![]()
ja mam nadzieje ze tak bo stoje juz dlugo i juz mnie .....bierzeNapisał Lukasz A.
No to teraz naladuj dobrze aku i testuj.Jak nie zapali...co nie musi.
wiem wiem ze tak moze byc ze nie zap...Napisał Lukasz A.
bede jeszcze musial sprawdzic pompe paliwa jak ja sprawdzic idzie 2 wtyczki kabelek jeden do - drugi do plus akumulatora?
Jedna mala wtyczka jest do wskaznika poziomu paliwa albo rezerwy na desce rozdzielczej.Druga wieksza do zasilania pompy.U mnie zielony byl + a czarny masa czyli minus.Niewiem jak bedzie u Ciebie z kolorami.Pamietaj ze to prad staly i czasami odwrotne podlaczenie odbiornika moze go spalic.W tym przypadku bedzie cacy.Ewentualnie bedzie sie krecic w druga strone.Zamiast pchac bedzie ciagnac :mrgreen:
ok jutro sprawdzeNapisał Lukasz A.
Pompe powinno byc slychac tuz po przekreceniu kluczyka chociaz jak mas zduzo paliwa to mozesz tego nie slyszec![]()
Pod maska masz jeszcze 3 przekazniki sprawdz je tak jak opisal to Łukasz A. po z tego co piszesz to wynika ze nie masz iskry.
dajcie spokoj z tym grzebaniem sie w tych kablach przy pompie.. zdejmij węzyk co podaje paliwo przy listwie wtryskiwaczy, jak przy zakręceniu da cisnienie to znaczy ze jest ok, tylko jakis pojemnik tam podloz nim to zrobisz...
jak nie ma iskry i paliwa to raczej czujnik polozenia wału sie skonczzyl a raczej jego marnej jakosci kabelek..