Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Temat: [156] jaki samochód zamiast Alfy?

Arek 146
    Gość

Domyślnie

Za 12 tys. nic nie kupisz sensownego. Sam jak patrzyłem na inne auta np. podobają mi się BMW E-46 ale cena za ten sam rocznik co 156 jest blisko o 10 tys. wyższa. Nie prawdą też jest , że tańsze auto musi byc złomem, a droższe jest w super stanie. Mój brat szuka peugeota 406 i znaleźliśmy ofertę bardzo ciekawą (pierwszy właściciel kupiony w kraju, bezwypadkowy, itp.). Cena była wyższa niż inne więc mówię choc pojedziemy te 200km w jedną stronę, bo lepiej dac więcej za dobre auto. Okazało się, że auto nie miało niektórych elementów wyposażenia o których pisał sprzedawca, gościu był drugim właścicielem i cała jedna strona była walona (nawet reling dachowy był pęknięty.) Ja sam kupiłem już drugą alfę w dobrej cenie i oprócz elementów eksploatacyjnych nic nie wymieniałem. Wiadomo że tanio to się nie kupi od handlarza, ale od prywatnej osoby można trafic okazje.

tomkap
    Gość

Domyślnie

Zgadzam się z tobą Arek 146 zupełnie, dlatego pozostaję przy alfie.Alfa jest najlepszym wyborem w takiej cenie. Najlepiej w odpowiednio dużym przebiegiem by mieć pewność że podzespoły podatne na awarie zostały wymienione. Co do 406 to znam tem model. Nie jest to zły samochód a jeśli ktoś lubi wygodę to od 156 jest bardziej komfortowy.Co do reszty to z alfą nie ma z czym się równać.

csscss
    Gość

Domyślnie

Ja póki co nie planuje zmiany. Dbam o samochód i śmiem zaryzykować że jest w lepszym stanie od tego w jakim go kupowałem przeszło 2 lata temu. Zgadzam się że nie ma jako takiego godnego następcy 156. ( na GT, czy nowsza 147 nie widze póki co sensu zamiany). a 159 za droga i budzi mieszane uczucia [piękny dziób, reszta już nietaka cudna].
    Gdybym miał 45 tyś. poszukał bym zadbanej 156 z 2005 roku,na wypasie.
    Tańszego auta nie widze sensu kupowania, aby znowu inwestować w przywracanie go do bardzo dobrego stanu. bo zakładam że czas robi swoje ,a jest nikłe prawdopodobieństwo na trafienie bryki od kogoś kto dba o swoje auto na takim poziomie jak ja bym tego oczekiwał.

Toyoty nie kupił bym napewno - to strasznie mdła marka dla szaraków. ( bo o MR-2 czy SUPRZE niemyślimy)
    Szybciej już mazda czy honda.

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

ja gdybym dzisiaj kupował auto byłoby to coupe albo prawie na pewno cabrio.

Korczu
    Gość

Domyślnie

a ja tam Alfy nigdy nie zamienie na zadna inna marke!! zawsze bedzie Alfa z tym ze systematycznie nowsza! i powiem Wam szczerze ze przykro mi sie robi,jak czytam wasze wypowiedzi ze ktos by zmienil na Avensis,honde itp. czy jakis inny badziew! :roll:

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Korczu
    przykro mi sie robi,jak czytam wasze wypowiedzi ze ktos by zmienil na Avensis,honde itp. czy jakis inny badziew
    oj, Korczu napisalem tylko ze wziałbym pod uwage a to ze wzgledu na wieksza pojemnosc bagaznika nie wyobrazam sobie (i Dorcia tez) ze w naszej rodzinie miało by niebyc alfy

Korczu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł156
    Cytat Napisał Korczu
    przykro mi sie robi,jak czytam wasze wypowiedzi ze ktos by zmienil na Avensis,honde itp. czy jakis inny badziew
    oj, Korczu napisalem tylko ze wziałbym pod uwage a to ze wzgledu na wieksza pojemnosc bagaznika nie wyobrazam sobie (i Dorcia tez) ze w naszej rodzinie miało by niebyc alfy
    no tak juz lepiej az mi lzej na sercu.pozdro

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Korczu
    no tak juz lepiej az mi lzej na sercu.pozdro
    ciesze sie ze Cie uspokoiłem :mrgreen: jeszcze nie jeden zlot przed nami, mam nadzieje ze nasze dzieci tez beda nas kiedys zabierac na zloty swoimi alfami na wodór albo na prad hehe

Korczu
    Gość

Domyślnie

prąd ,wodór ?! uwazaj bo zaraz ktos to okrzyknie słowami "profanacja" :mrgreen: hehehehe

BiG_G
    Gość

Domyślnie

za to siano to cieżko cos kupic ciekawego

na upartego mozna by szukac np. Lancia Lybra SW - piekny samochodzik, ja sam mialem kupic ją ale nie kupilem i dobrze sie stalo ze jestem posiadaczem 156
    ogolnie mam ją 3,5 miesiąca a juz caly czas mysle o drugiej alfie na rekreacje! i za rok moze dwa chcialbym to marzenie spelnic! na dzień klekot a w nocy i weekandy cos na odstresowanie!