Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Temat: Oto jak chłopcy z Allegro pastwią się nad naszymi bellami...

J@rek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adasco
    Cytat Napisał J@rek
    Zawieszenie peżotów - szmelc jakich mało
    .
    na jakiej podstawie to stwierdzasz?
    Uwazam, ze jest nie do zabicia, o ile nie poleci belka...
    Samochód szwagra - 307 od nowości - sprzedał go przy liczniku 90000:
    łożyska przód, wahacze przód, końcówki przód- to wymienił, z tyłu zaczęło wyć łożysko.
    Samochód naszego prawnika - 407 - nowe - po 40000 walące tylnie zawieszenie - łączniki i jakieś elementy stalowo-gumowe, samochód żony prawnika - 207 - łożyska przód, wahacze przód - to do dziś czyli do niecałych 40000.

Ja sobie peugota nie kupię.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

-Prawda z Alfą jest taka, że jak ktoś ma laickie, konsumenckie podejście do aut do niech omiją ją z daleka. Ten wóz trzeba poznać, znać jego fobie przede wszystkim i elementy na jakie trzeba zwrócić uwagę. Tutaj działa zasada jak dbasz tak masz. Co do 166 z V6ką- nie jest wcale taka droga w utrzymaniu porównując z innymi autami tej klasy z silnikami V, a utrzymanie w porównaniu z 4o cylindrowym Twin Sparkiem może być identyczne. Co się na Twin Sparku zaoszczędzi na paliwie to trzeba wsadzić w wariator. V6 daje dużo frajdy, a po za tym utrzymanie wcale nie jest strasznie wygórowane. Po za tym 166 musi mieć V6 aby sprawnie i dynamicznie jechać.

Jak komuś się chce to może to wkleić tam. Ja na allegro konta nie mam.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Co oni tam wypisują ?? Gościu pisze ze kupił JTD i musiał wymieniać sonde ??? Następny że ma 166 JTD i pali mu 4 litry na trasie i 5 w mieście - co za pierdoły.

Parwdą jest że AR wymaga większego zangażowania w auto większej kultury technicznej, ale czy części sąd droższe ??? - przy takiej ilości i wyborze zamienników nie sądzę - oczywiście porównując do samochodów o podobnym zaawansowaniu technicznym pod względem silnika i zawieszenia - nie porównując np do Golfa III 1,8 8V bo to nie o to chodzi w takim przypadku Golf będzie tańszy pod każdym względem. Ale porównując np do Passata B5 z silnikiem 2,5 TDI - już może być różnie.
    Poza tym z kąd się biorą skrajnie negatywne opinie o AR od ludzi co kupili złoma i ich zrujnował albo ( i to są te najlepsze) z postoju TAXI - nik tam nie miał AR ale wszyscy wiedzą jaka jest. I co oni z tym zużyciem oleju ?? mam już drugą alfę ( razem ponad 100 tyś km) i nigdy nie dolałem nawet 100 ml oleju ?? a jak sobie o nim przypomnę to sprawdze poziom może ze dwa razy na wymianę. A jak mnie ktoś pyta czemu jeżdżę Alfa to zawsze odpowiadam tak samo - bo mnie na to stać - temat sie urywa .

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał Bedboys
    Co oni tam wypisują ?? Gościu pisze ze kupił JTD i musiał wymieniać sonde ??? Następny że ma 166 JTD i pali mu 4 litry na trasie i 5 w mieście - co za pierdoły.

Parwdą jest że AR wymaga większego zangażowania w auto większej kultury technicznej, ale czy części sąd droższe ??? - przy takiej ilości i wyborze zamienników nie sądzę - oczywiście porównując do samochodów o podobnym zaawansowaniu technicznym pod względem silnika i zawieszenia - nie porównując np do Golfa III 1,8 8V bo to nie o to chodzi w takim przypadku Golf będzie tańszy pod każdym względem. Ale porównując np do Passata B5 z silnikiem 2,5 TDI - już może być różnie.
    Poza tym z kąd się biorą skrajnie negatywne opinie o AR od ludzi co kupili złoma i ich zrujnował albo ( i to są te najlepsze) z postoju TAXI - nik tam nie miał AR ale wszyscy wiedzą jaka jest. I co oni z tym zużyciem oleju ?? mam już drugą alfę ( razem ponad 100 tyś km) i nigdy nie dolałem nawet 100 ml oleju ?? a jak sobie o nim przypomnę to sprawdze poziom może ze dwa razy na wymianę. A jak mnie ktoś pyta czemu jeżdżę Alfa to zawsze odpowiadam tak samo - bo mnie na to stać - temat sie urywa .
    super to ująłeś

sidkoz
    Gość

Domyślnie

Tak porostu ludzie zazdroszczą nam ja myślę że nawet zazdroszczą nawet boskiego loga marki, a w moim przypadku 1,7 16V głosu jaki sie wydobywa z serduszka, Tak to prawda, że alfiści pakują kasę w swe autka bo ja tak robie, nawet oszczędzam na dziewczynie

ViP Romeo Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (DE)
    Auto
    AR Tonale Intensa

Domyślnie

Cytat Napisał sidkoz
    nawet oszczędzam na dziewczynie
    no tak ciężko rozpieszczać dwie miłości :wink:
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-2010
    AR Tonale Intensa 2025-….

Kosiar
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sidkoz
    ja też , "kochanie nie pojedziemy do kina bo czasu naprawde w tą sobote nie mam"
    ale ksenony miałem czas założyć i kupić

Piotr_Z
    Gość

Domyślnie

Post dopisany (26190_PZ mój nick na allegro).

Myślę, że ujałem wszystko co na temat Alfy można powiedzieć

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sidkoz
    ożeń sie, bedzie jeszcze taniej

Piotrek3006
    Gość

Domyślnie

Z ta dziewczyna to w sumie prawda....
    Ja tez wole zaoszczedzic przykladowo na prezencie i przeznaczyc to dla Belli

Trzeba byc na prawde zakochany zeby to zrozumiec.... mam nadzieje ze moja dziewczyna nie przeglada forum bo juz nie zyje po tej szczerosci

pozdrawiam Was jakby to byl moj ostatni post.... i prosze o opieke nad Bella