w takim razie zaslep calkowicie EGR i powiedz czy pomoglo
w takim razie zaslep calkowicie EGR i powiedz czy pomoglo
..... powered by www.cinsoft.pl
Coś słabo szukasz - tu masz podwieszony temat:
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...ym_zrobic.html
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
nie sprawdzałem ale jest zaślepiony częsciowo blaszką z dziurkami, a miałeś u siebie błąd na komputerze, bo u mnie nic nie pokazuje i to jest dziwne ? Ale zobaczę co tam siedzi.
jesli masz balszke z dziurami to TObie sie blad nie zapalipisalem wyzej ze taka blaszka nie daje efektu kompletnie ..... wrzuc pelna uszczelke ktora go calkowicie zaslepi, check sie Tobie dopiero wtedy zapali, olej go totalnie i zobacz czy sie poprawilo
![]()
..... powered by www.cinsoft.pl
no to zrobiłem, zaślepiłem całkowicie EGR. Przejechałem autem około 20km na przetestowanie, pedał w podłodze a Alfa przyspiesza tak jak wczesniej zero zmian i co dziwne nie wyskoczył żaden błąd/check ? Przy okazji EGR, po ostrych testach zobaczyłem jak wyglada przepustnica i okazało sie ze pojawił sie tam olej, wąż dolotowy i przepustnica lekko zabrudzone olejem !?
Olej pochodzi z nieszczelnego turbo. Ja sprawdziłbym wtryskiwacze.
oleju bardzo mało, nie ma kałuzy czy czegos poprostu scianki troche wilgotne olejem ( to wyskoczyło po ostrej jeżdzie wczesniej nie widziałem ) Co do kontrolki nie mam bladego pojęcia ? Z tego co wiem mozna wyłaczyć wyskakujący bląd EGR ale to łacznie z całkowitym zaślepieniem bo inaczej to nie ma sensu ? Może ktos wgrał jakiś nędzny program ale po to zeby stracić moc w dolnym zakresie obortów ? Cięzki przypadek![]()
jak już nie masz pomysłów co jest nie tak i żaden spec od silników JTD nie wie co dolega, to może faktycznie umów się u jakiegoś tunera na sprawdzenie softu. Polecam Cinsoft Kolega Marcin zna się na prgramach do JTD jak mało kto. Na forum jest cały topic związany z Cinsoftem...
słyszałemZ poznania do gliwic mam mały kawałek jak nic nie pomoze to podlece, ale póki co jeszcze pokąbinuję.