A skąd ta pewność?
A skąd ta pewność?
Napisałem przecież, że zmieniałem ostatnio trójnik na jakiś kupiony za 1.5zł w zoologicznym sklepie i na 100% żadnego zaworka w nim nie ma więc zepsuty zaworek nie może być przyczyną "lania" skoro ja go w ogóle nie mam i jest ok. Sprawdzałeś szczelność układu? zwłaszcza pod podszybiem ? Na 99% masz gdzieś nieszczelność i powietrze które się tamtędy dostaję "puszcza" płyn na szybę podczas jazdy. Coś jakby włożyć rurkę do napoju i zatkać od góry palcem. Do póki trzymasz woda nie wylatuje z rurki ale jak tylko delikatnie puścisz powietrza woda sobie wylatuje.
No sprawdzę, sprawdzę![]()
Na przyszłość działaj w odwrotnej kolejności. Najpierw sprawdzaj a później jak na prawdę będzie problem to pytaj na forum podając jak najwięcej informacji dla ludzi chcących Ci pomóc.
Ja mam szczelny układ ale jak np szybko ruszam to tez trochę płynu potrafi wylecieć przez spryski![]()
trochę to dziwne, co opisujecie, bo w mojej tego zjawiska nie ma
moze to jest jakoś charakterystyczne dla TB?
verdebiancorosso
No jest inaczej w TB bo ma zbiornik na płyn w bagażniku i dość długą drogę ma do pokonania płyn i jest go dużo w wężach. Poza tym TB jest troszkę zrywniejsze
Klaudiusz76, ja nie złośliwie ale jak się takie "pierdoły" pisze na forum to później jak ktoś szuka jakiejś konkretnej informacji na temat usterki to ciężko jest znaleźć. A jak będziesz miał jakiś problem z Gtv(czego Ci nie życzę) taki, że mechanicy będą rozkładać ręce a Ty znajdując podobny temat na forum będziesz musiał przeczytać 5 stron bredni bo ktoś nie sprawdził podstawowych rzeczy to wspomnisz moje słowa![]()
jest jeszcze opcja że auto wyczuwa że jest opcja że nie wyhamujesz i że rozjedziesz jakąś babcię która wlecze się po pasachi samoczynnie uruchamia spryski żeby zrobić mniejsze tarcie na szybie
i dzięki temu babcia gładko śliźnie się po szybie
ps.
"...Wątpię by to było na zasadzie "ten typ tak ma", może i nie mam TB ale takiego problemu u siebie nie zaobserwowałem nigdy..." ja np. u siebie nigdy nie zaobserwowałem problemu z wariatoremheheheheh
nie ma co porównywać układy sprysków montowanych TB z innymibo łączy je tylko dysza wylotowa zamocowana na wycieraczce i może wężyk ale to tez nie do końca
a tak na poważnie to może by się wypowiedziało więcej osób posiadających silnik Tb w swojej Gtv-ce i potwierdzili lub zaprzeczyli będzie wszystko jasne![]()
Ostatnio edytowane przez majster_85 ; 05-10-2011 o 07:00