Jak są rózne to szukaaj w okolicach 40, ja zimowe 16- ki mam z ET 41 i jest dobrze.
Jak są rózne to szukaaj w okolicach 40, ja zimowe 16- ki mam z ET 41 i jest dobrze.
Najpierw napisałem, później poszukałem odpowiedzi.
Do usunięcia.
Tak się podczepię pod temat.
Rozumiem, że lewarek ze 156- tki spokojnie podejdzie pod 9- tkę?
Planuje właśnie taką operacje: stalówka 16" z oponą letnią+ wypełnienie z zawartością od 156.
Mam zestaw naprawczy, ale nie wzbudza on mojego zaufania...
Ostatnio edytowane przez juhass ; 15-04-2013 o 12:38
BTW - kupiłem wypełnienie ze 156. Nawet pasuje (mam prawie pełnowymiarowe koło zapasowe 16"). Ale ostatecznie zrezygnowałem z tego wypełnienia. Lewarek poskładałem, włożyłem do pokrowca razem z kluczem do kół, śrubokrętem i innymi akcesoriami. I dzięki temu mieści mi się w kole zapasowym oryginalny kompresor z zestawem naprawczym oraz wszystkie rzeczy potrzebne do zmiany koła. Trochę musiałem pogłówkować, żeby była cisza. Ale wolę to niż oryginalne wypełnienie.
a ja kupilem spray do opon.. i nowe opony![]()
10 cylindrów, 475KM = Tribeca B9 żony / Forester XT MY06 mój
Ja do felgi 16" włożyłem tylko tą mniejszą część ze steropianu - tą do której wciśnięty jest podnośnik, klucz i inne pierdoły.Druga, większa część z dojazdówką lezy sobie w garażu.
Miałem chwilkę i sprawdziłem jak jest u mnie, mam zestaw z kołem dojazdowym.
1 - Koło dojazdowe frontem do dołu:
2 - Zewnętrzna wkładka styropianowa
3 - Wewnętrzna wkładka styropianowa i reszta gratów wraz z tym trzpieniem do przykręcania
Tak to wygląda w mojej Belli wszystko ładnie spasowane i poskręcane.
lukas_po wielkie dzięki za foto relacje
Jak widać moje koło dojazdowe chyba nie jest od alfy bo u mnie ten bolec jest za krótki o jakieś 2 cm ...
Wkładka styropianowa jest identyczna - przynajmniej tyle.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc - mi pozostaje dorobienie dłuższego bolca![]()