Może Ty masz katalizator przytkany ??
Może Ty masz katalizator przytkany ??
witam koledzy po wymianie czujnika wału nic się nie zmieniło czekam na jakieś sugestie dla przypomnienia dodam co już wymieniłem i sprawdziłem
-wymienione kable zapłonowe
-świece przełożone z innego samochodu jeżdżącego
-czujnik wału
-sprawdziłem wydech nie zatkany
-dolot szczelny
-po odpięciu pżepływki sytuacja się pogarsza wnioskuję że jest sprawna
-odpięcie czujnika przepustnicy lekka reakcja spadku wolnych obrotów potem wraca do normy jednak przy gazowaniu brak rużnicy między podpiętym a nie
-samochud po odpaleniu 100% sprawny ssanie się wyłancza i jedziemy pełna moc obrotomież kręci do odcięcia po4 minutach energicznej jazdy zaczyna mulić zaraz potem strzelanie i szarpanie przy wciśniętym gazie do50% auto strzela szarpie i w końcu gaśnie zaraz po natychmiastowym odpaleniu powraca moc i da si super jechać przez minutę i znów to samo. A jak go znów odpalę i będę delikatnie jechał i obrotomierz nie przekroczy wartości 2000 da się nim dłużej pojeździć.
wniosek :
-wykluczam rozrząd czy też uszczerbione zawory bo auto jednakowo by mocy nie miało
-zastanawiam się nad przepustnicą jest lekko zabrudzona
-i nad regulatorem ciśnienia paliwa
-również samorególatory zaworów mnie zastanawiąją mają lekki luz bo je słychać tylko czy to wpłynie na zbyt małe otwarcie zaworu?
-czekam na konsultację z waszej strony
ps: to miękna maszyna warta zebrania tęgich umysłów z tego forum do pomocy
Kolego tarkowski nie żebym się czepiał ale sprawdzaj pisownię przed wysłaniem posta bo nie idzie tego czytać![]()
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Obawiam się, że u mnie zaczyna dziać się to samo. Jedzie normalnie i i nagle traci kompletnie moc. Silnik nie reaguje na gaz. Po ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy. Czasem pomaga zatrzymanie się i powolne wkręcenie na obroty.
Nie mam zielonego pojęcia co to może być. Może pompa paliwa mówi dobranoc i ciśnienie spada chwilami. Zainwestowałem w interfejs diagnostyczny. Jak do mnie dotrze do pojeżdżę z podpiętym komputerem. Może coś uda się zdiagnozować.
Murcialago jest nas dwóch idento u mnie dodam że sondę jeszcze wymieniłem i nie mam gazu zainstalowanego. Przeglądam internet i bardzo dużo ludzi twierdzi że to przepływomierz jednak nie mam z kim podmienić a nowy to 700pln bosch. Morze ten interfejs ci pomoże, daj znać co było
Niezły prezent co![]()
Ostatnio edytowane przez tarkowski ; 26-12-2011 o 18:01
Odłącz sondę lambda i sprawdź jak auto będzie się zachowywać.Sprawdź napięcia na kompie ewentualnie podmień komputer.
Ostatnio edytowane przez NOE ; 26-12-2011 o 18:24
miałem niskie cisnienie na listwie wtryskowej, uszczerbiony oring na regulatorze cisnienia paliwa i alfa wkręca sie teraz na 3500. po wyżej tej granicy szarpie ale nie strzela. Wypłukana przepływka w benzynie extrakcyjnej i alfa przestała strzelać w kolektor teraz jak muli to do zgaśnięcia chyba że puszczę gaz to złapie wolne obroty, jednak ma tendencje do wskoczenia w tryb muła i nawet na 1 biegu ciężko się rozpędzić, wtedy tylko wyłącz silnik i zapal, znów pełna moc ale to tylko przy 80 do 90 stopni, na zimnym nie zamuli czyżby jeszcze czujnik temperatury płynu chłodniczego?.
Strzela Ci w dolot czy w wydech?
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
strzelało teraz nie strzela po myciu przepływki ustąpiło. Ale strzelało w dolot
A i teraz jest tak że jak się zagrzeje i po zgaszeniu postoi ze 20 min to pali za 3,4 zakręceniem
Ostatnio edytowane przez tarkowski ; 27-12-2011 o 19:57