Kolego poczekaj chwile dozbieraj sobie jeszcze trochę i kup np.147 ja w tym roku kupiłem 147 2003r 1.6 benzyna za 13 tyś ,i jeszcze nic nie robiłem przy niej ,polecam lecz tylko PB zero problemów z turbina czy też dwumasem,Polecam
Kolego poczekaj chwile dozbieraj sobie jeszcze trochę i kup np.147 ja w tym roku kupiłem 147 2003r 1.6 benzyna za 13 tyś ,i jeszcze nic nie robiłem przy niej ,polecam lecz tylko PB zero problemów z turbina czy też dwumasem,Polecam
147 - nie ma szans kupić za te pieniądze takiej, do której nie będziesz musiał dołożyć na starcie.
156 - owszem. Sam takie dwie miałem... i gdyby nie moje kaprysy typu: inne alufelgi / skóry, itd., to też bym tymi autkami jeździł![]()
* Czarna z uszkodzonym wspomaganiem -> 5000zł + 1000zł za zrobienie tego (+ kaprysy)
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rrrrrnula.html
* Błękitna w moim albumie była kupiona za 5000zł + opłaty (jakieś 1500) -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...a_barus91.html
Fakt, że zaraz rozrząd, płyny itd., ale to musisz w każdej![]()
Albo jakieś 6-7 (?) stówek na rozrząd (przy 2.0 ... bo przy 1.8 nieco mniej), albo przy ew. strzale drugi silnik / remont![]()
Ale wracając do tematu -> uważam, że za 5-6tys. PLN da się kupić porządną 156, czego przykładem jest moja eks, którą teraz ma Hannah i Kolaś(kosztowała z opłatami 6000-6500...)
Zakup to nie wszystko. Pozostają inne rzeczy.
5-6 tys zł za 156 lub 147?
Ja nie miałbym odwagi pakować się w takie coś.
Za doprowadzenie takiego czegoś do porządku wyda 2 tyle.
I nie piszcie, że "dobry" egzemplarz kupi za tyle i nic nie dołozy.
Nikt nie sprzeda sprawnej nie wymagajacej wkładu Alfy za tyle.
No chyba, że chce pozbyc się problemu- wtedy cena się zgadza.
A taka zaniedbana, "wymagajaca niewielkich poprawek" 156 bedzie jeździć dużo gorzej niż
warta tyle samo 145...
Powtórzę za kolegami, szukaj 145/6 lub 155, ale skoro masz już w rodzinie 145, więc mój wybór padłby na 155. Za te pieniądze na pewno znajdziesz zadbaną, a i na opicie zakupu "co by się nie psuł" jeszcze zostanie![]()
-Skąd masz topór?
-Królowa elfów mi dała!
-Czad... a topór skąd masz?
Witam, od siebie dodam do tematu, że kuzyn ma AR 146 1.6 Boxer- cudowny dźwięk silnika, no i piękna sylwetka jak każdej alfy zresztą a dodatkowo jeździ tanio bo ma w niej instalacje LPG, mi np. 146 bardziej się podoba niż o wiele nowsze auta, jeżeli byłbyś zainteresowany spytam brata- bo chciał ją sprzedawać.