Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: 14716 TS 105km czy warto kupić?

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

ja mam tez 1.6 105 km tylko troche młodszy bo '07 ale nie nażekam na auto, do jazdy po mieście i czasami na trase spokojnie daje rade. Przesiadałem sie z 2.0 HDI 110km i alfa jest duzo przyjemniejsza silnikowo( moze efekt placeboo ) ja jak najbardzie polecam jeśli nie musisz ruszac z piskiem z pod świateł- alfie i tak nie przystoi ;p
    pozdrawiam
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

Użytkownik Pirat drogowy Avatar noname
    Auto
    chwilowy brak;)

Domyślnie

obecnie na Twoim miejscu uwzgledniałbym tylko 2 opcje 1.6 120KM i 2.0 150KM. Pasują do temperamentu auta, a 1.6 105KM to jednak troche za mało.Jadac samemu, nieobciazony to jakos sie to jeszcze zbiera, ale w 4os na wyzszych biegach padaka. do 3 biegu jest wzglednie ok, a później nie jest już tak ciekawie.... doskwiera też brak 6-biegu na trasy, wiec wartyo na to zwrocic uwage... nie jest przyjemnie gdy jedziesz 160-170 a silnik podchodzi pod 5000obr:/ dlatego tez wybrałbym mocniejsze wersje... na slabsza skusila mnie instalacja LPi, która z calym sercem moge polecic, instalacja poczynila spore oszczednosci... i na Twoim miejscu kupiłbym mocniejsza wersje ale z gazem badz pozniej dobra instalacje zalozyc. przyjemnosc z jazdy a i oszczednie wiec nie bedzie wymowek typu nie jade bo to duzo kosztuje, bo duzo spala myślę, że najlepsze rozwiązanie...złoty środek;]

Użytkownik Rowerzysta Avatar alfik147
    Mieszka w
    krakow
    Auto
    pierwsza to 147 105 jts.Alfa romeo GT 1.9 150KM

Domyślnie

Witam śmigam już rok 147 105 km i jestem bardzo zadowolony,od tego czasu wymieniłem tylko łożysko w kole ,które już przy kupnie szumiało ,miedzy czasie założyłem lpg sekwencje i ciesze się tanią jazdą na gazie spalanie gazu na poziomie ok 10 l/100km w mieście ) ,co do oleju jest to fakt ze biorą olej, o którym piszą nawet w instrukcji 400ml na 1000 km,Ja jestem z tego modelu bardzo zadowolony , kolego zastanów się nad kupnem benzyniak nie mam turbo czy też sprzęgła dwu-masowego z którym wiążą się spore koszty.jeśli chodzi o nissana n16 nie było udany produkt nissana,zdecydowanie mniej od n16 jest n15 lecz to już nie ta epoka.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar FerraEnzo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 2.0 jtdm (170cv)

Domyślnie

Ja bym na twoim miejscu inaczej podszedł do tematu. Silnik by mial dla mnie drugorzędne znaczenie, bo jesli przesiadasz sie z saxo to czy wezmiesz 1,6 czy 2,0 czy 1,9 jtd to będziesz zadwolony. PATRZ NA STAN TECHNICZNY! I zdawaj sobie sprawę z minusów poszczególnych jednostek - TS lubi brac olej, ja o tym wiedziałem i nie jestem teraz zaskoczony, diesel jest nie do zajechania, ale musisz liczyć sie z dużo większymi przebiegami i ewentualnie dwumas plus turbo. No i ostatnio ceny paliw sprawiają, że diesel traci swoją przewagę.
    Weź, też pod uwagę, że apetyt rosnie w miare jedzenia, mi mocy narazie wystarcza ale chciałoby sie miec te v6 i 250 kucy. Dlatego osoby piszące tutaj, że słaby 105 czy coś piszą to ze swojego punktu widzenia Ty weź swój, czyli uzytkownika saxo. Moja mnie już kilka razy pozytywnie zaskoczyła jeśli chodzi o moc, tym bardziej jeśli weźmiesz pod uwage statystykę, że ok 80% aut opuszczających polskie salony ma mniej niż 100 KM. Zrobisz jak uważasz, tutaj cięzko o obiektywną opinie bo wszyscy jesteśmy zarażeni, ale wyobraź sobie, że alfa to śliczna kobieta na imprezie która sie do Ciebie usmiecha...nie podejdziesz?

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

Cytat Napisał FerraEnzo Zobacz post
    wyobraź sobie, że alfa to śliczna kobieta na imprezie która sie do Ciebie usmiecha...nie podejdziesz?
    Najwyżej złapiesz trypa, ale i tak warto.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

Sliczna - zalezy ile wypiłeś