Ja mam kabel nie mam lapka, lapka będę miał w niedziele dopiero.
Ja mam kabel nie mam lapka, lapka będę miał w niedziele dopiero.
Kolego ja mogę podjechać jak coś. Jest przecież dział Bazar --> Usługi i jest tam mój postTrochę się znam na mechanice więc może pomogę. Odezwij się na PW.
Dzięki PRE2ES ale zależy mi tylko na ocenie czy da się tym dojechać do warsztatu a jak zobaczyłem Twoją cenę "co łaska" to laweta taniej mnie wyjdzie![]()
Za ok 2 godziny postaram się wrzucić filmik z pracą silnika, może coś podpowiecie
No jak źle zinterpretowałem to wielkie sorry, mam lekkiego kacaOdezwę się na PW
I jak panowie ogarneliscie
Pod wieczór kolega PRE2ES podjedzie i będziemy ogarniać. Napiszę co i jak. Filmu wczoraj nie wrzuciłem bo nie było sensu iść do garażu ale dziś nakręcę coś krótkiego dla potomnych
---------- Post added at 16:46 ---------- Previous post was at 12:06 ----------
Po zabiegu
Program wykazał błąd sondy lambda + kilka błędów które będę musiał zidentyfikować. Kolega PRE2ES skasował błędy i silnik zaczął pracować tak jak powinien. Do wymiany pozostają świece i przewody.
Nie robiłem filmu bo nie było co kręcić
WIELKIE DZIĘKI PRE2ES !!!![]()
![]()
![]()
Nie ma za co dziękować. Od tego jest forum żeby sobie pomagać. Ogólnie tak jak Ci mówiłem poczytaj o tych błędach które były w pamięci. Na start do wymiany przewody WN i świece, no i tą sondą lambda się trzeba zająć, bo jak widziałeś na wykresie wieszała się. W wolnej chwili rozbierz sobie przepustnicę i przeczyść, no i silniczek krokowy od wolnych obrotów. To na pewno nie zaszkodzi, tylko może pomócA tak poza tym możesz spać spokojnie
![]()
Cenna uwagaDowiedziałem się że przewodów WN też nie mają ale wiadomo o co chodzi.
PRE2ES, znów mi się kontrolka silnika zapaliła ale silnik pracuje normalnie więc chyba niema sensu ponownie kasować błędów, po prostu muszę wymienić te lambdy. Ale zawieszenie już zrobione![]()