Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: Ustawienie ICS Full Auto

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

@marek230482 tak było zawsze czy stało sie nagle z tymi wskazaniami w FES'ie. Jeśli dopiero się tak zrobiło, to spróbuj wyczyścic wszystko i zainstalować ponownie. Możesz też posprawdzać jakie masz "latency time".
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Ja wcześniej używałem Alfa Diaga bo FES zrywał mi połączenie i nie dało rady nic zrobić. Bubu coś mi tam pisał że lepiej AD będzie współpracował niż FES. Potem szlag trafił mi kabelek. Raz pożyczyłem KKL`a i sprawdzałem na FESie. Łączył się ale odczyty szalały. Ale olałem to, skasowałem błędy i już. Ale teraz kupiłem nowego ELM`a i dupa. Też odczyty wariują. Wszystkie czujniki. Jakich bym nie załączył skaczą co sekundę na różne wartości od 0 do nie wiadomo ile. Błędy odczytuje ale po skasowaniu i tak od nowa mogę je odczytać. Nie mogę marchewki skasować. A Alfa Diaga zapomniałem jak się crackuje albo instaluje bo wykrzacza mi się.... :\ Poza tym chciałem w końcu ten słynny odometr sprawdzić bo "od zawsze" nie działa mi licznik i nie wiem jaki mam przebieg

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Sprawdziłem dzisiaj na szybko podpinając FES'a co można zrobić po podpięciu do ICS'a. Poza wywaleniem komunikatu o błędnym kodzie ISO, można jedynie podejrzeć INFO i DTC wraz z kasowaniem błędów. Niestety nie ma podglądu żadnych parametrów. I niestety jest chyba jakiś błąd w najnowszym FES'ie bo strasznie rwie mi połączenie, ale tylko w komunikacji z ICS'em, a reszta chodzi stabilnie.

@marek230482 miałem identyczne objawy jak podpinałem się Almery Tino 1,8. Niestety okazało się, że były jakieś niezgodności w protokole komunikacji w programie którym się łączyłem. Spróbuj podpiąć się do innego auta i zobaczyć co się będzie działo. A AlfaDiaga praktycznie nie używam, bo nie mogłem na nim osiągnąć połączenia dłuższego niż 2-3 minuty, a potem musiałem restartować kompa.
    Ostatnio edytowane przez danus77 ; 04-01-2012 o 14:05
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

KamilloV8
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pampik Zobacz post
    marek230482 mam tak samo. I w ogóle u mnie 20 st nie różni sie od 18 a jak dam na 22 to juz zaczyna mi piekiełko iść na nawiewów drażni mnie to czasami
    wypisz wymaluj mam to samo. Gdy mam na maxa z rana i czekam aż się nagrzeje i gdy jest mi juz ciepło daje tak 22-24 stopnie to zaczyna zimnym walić...