@marek230482 tak było zawsze czy stało sie nagle z tymi wskazaniami w FES'ie. Jeśli dopiero się tak zrobiło, to spróbuj wyczyścic wszystko i zainstalować ponownie. Możesz też posprawdzać jakie masz "latency time".
@marek230482 tak było zawsze czy stało sie nagle z tymi wskazaniami w FES'ie. Jeśli dopiero się tak zrobiło, to spróbuj wyczyścic wszystko i zainstalować ponownie. Możesz też posprawdzać jakie masz "latency time".
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Ja wcześniej używałem Alfa Diaga bo FES zrywał mi połączenie i nie dało rady nic zrobić. Bubu coś mi tam pisał że lepiej AD będzie współpracował niż FES. Potem szlag trafił mi kabelek. Raz pożyczyłem KKL`a i sprawdzałem na FESie. Łączył się ale odczyty szalały. Ale olałem to, skasowałem błędy i już. Ale teraz kupiłem nowego ELM`a i dupa. Też odczyty wariują. Wszystkie czujniki. Jakich bym nie załączył skaczą co sekundę na różne wartości od 0 do nie wiadomo ile. Błędy odczytuje ale po skasowaniu i tak od nowa mogę je odczytać. Nie mogę marchewki skasować. A Alfa Diaga zapomniałem jak się crackuje albo instaluje bo wykrzacza mi się.... :\ Poza tym chciałem w końcu ten słynny odometr sprawdzić bo "od zawsze" nie działa mi licznik i nie wiem jaki mam przebieg![]()
Sprawdziłem dzisiaj na szybko podpinając FES'a co można zrobić po podpięciu do ICS'a. Poza wywaleniem komunikatu o błędnym kodzie ISO, można jedynie podejrzeć INFO i DTC wraz z kasowaniem błędów. Niestety nie ma podglądu żadnych parametrów. I niestety jest chyba jakiś błąd w najnowszym FES'ie bo strasznie rwie mi połączenie, ale tylko w komunikacji z ICS'em, a reszta chodzi stabilnie.
@marek230482 miałem identyczne objawy jak podpinałem się Almery Tino 1,8. Niestety okazało się, że były jakieś niezgodności w protokole komunikacji w programie którym się łączyłem. Spróbuj podpiąć się do innego auta i zobaczyć co się będzie działo. A AlfaDiaga praktycznie nie używam, bo nie mogłem na nim osiągnąć połączenia dłuższego niż 2-3 minuty, a potem musiałem restartować kompa.
Ostatnio edytowane przez danus77 ; 04-01-2012 o 14:05
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77