Michal166 jezdzisz AR166 i o takich rzeczach niewieszNapisał Michal166
![]()
Michal166 jezdzisz AR166 i o takich rzeczach niewieszNapisał Michal166
![]()
poprostu nie mialem okazji aby sie w to zaglebiac bo wszystko u mnie jest ok,a pozatym tata nie pozwala mi grzebac przy aucie bo mowi ze cos zepsuje i trzeba bedzie naprawiac :| :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Witam ten sznurek jest wylacznie do otwierania awaryjnego klapki wlewu paliwa.
Witam.Oststnio wymontowywałem zamek klapy.Dziwiło mnie,że coś brzęczy przy zamykaniu.Okazało się że oberwany (całkowicie) był elektromagnes.O dziwo działały obydwa systemy otwierania (kluczyk i guzik).Natomiast jeśli chodzi o dostanie się do zamka od środka to przypuszczam,że bez uszkodzenia tapicerki klapy sie nie obejdzie.Ale mam jeszcze inną radę.Jak już dostałbyś się do środka to próbuj odkręcic dolną częśc zamka tzn zaczep zamka.Są tam 2 śruby M6 na kluczyk 10.Powodzenia
no i mam otworzony bagaznik. Nie chcialem bawic sie w wyjmowanie kanapy (balem sie, ze cos pojdzie i bede mial wiecej problemow) wiec bez fachowca z wirtelkiem sie nie obeszlo. Koszty troche duze a musze jeszcze kupic zamek. No coz...
panowie nie chcialem zakladac nowego tematu ale mam problem tego typu ze nie otwiera mi sie klapa.... ciagne za wajche i nic... poradzicie cos ??
Wczoraj mi sie podobny problem zrobiłnagle przestało działac otwieranie bagażnika i przez kluczyc i przez przycisk w schowku. Kluczykiem normalnie otwieram. Da sie to jakos samemu naprawic czy do kompa podłaczyc ?
Wspolczuje ci Dziki, bo masz dokladnie to co ja mialem. Siadl ci elektromagnes w zamku i bedziesz musial postarac sie o nowy. Tylko na zamowienie w Fiacie lub w serwisie Alfy. Nie polecam rozwiercania zamka choc bez tego raczej sie nie obejdzie.
a ile takie cos Cie wynioslo?
Rozwiercenie zamka przez fachowca: 250 ale to zalezy od miasta i tak dalej, sam elektromagnes: 150 i bebenek z kluczykiem ok.50zl.