Wlozenie 4W (wg opisu) zamiast 6W skutkuje zapaleniem sie kontrolki przepalonych zarowek.
Dostep niby jest spoko, ale mocowanie zarowki to taki wystajacy uchwyt plastikowy, ktory wyciaga sie OK ale jego wkladanie jest troche przyciezkawe...
Wlozenie 4W (wg opisu) zamiast 6W skutkuje zapaleniem sie kontrolki przepalonych zarowek.
Dostep niby jest spoko, ale mocowanie zarowki to taki wystajacy uchwyt plastikowy, ktory wyciaga sie OK ale jego wkladanie jest troche przyciezkawe...
Jesli czegos nie sprawdziles badz nie jestes pewien to nie pisz .. badz wyraznie zaznacz ze tylko tak ci sie wydajeNapisał ap2
Układ dziala na podstawie oporu zarowek wiec nic takiego sie nie dzieje
Ja mam zalozone te postojowki i kontrolka sie nie pali
Uprzedzę twoja odpowiedz i od razu napisze ze ta kontrolka u mnie dziala bo ostatnio sygnalizowala mi przepalenie zarowki od swiatel stopu
u mnie podobnie - jezdze od dawna na T4W i zadna kontrolka sie nie pali. ostatnio sie zapalila jak mi sie prawy stop przepalil...
To tak jak u mnie Tez spalil mi sie prawy stopu mnie podobnie - jezdze od dawna na T4W i zadna kontrolka sie nie pali. ostatnio sie zapalila jak mi sie prawy stop przepalil...![]()
na allegro żarówki H6W można kupić za 6zł szt.
allegro
Wegierskie :/Napisał Roben
Plus przesylka![]()
Nie chciałem kombinować z innymi bo własnie obawiałem sie tego ze mimo zmiany będzie sie kontrolka paliła nadal...
W sumie 12 zł to nie majątek...
A co śmieszniejsze...ruszyłem żarówka i się zapaliła...cud moja ALfa się sama naprawia heheh :mrgreen:
Żarówki i tak sie kiedys pewnie przydadzą...
Chłopaki a jak tam łape włożyć? Jak wyjąć tą oprawkę żarówki z klosza, nie moge tam za cholere wsadzić ręki? Macie jakis patent?
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Oprawka zarowki postojowej ma taka pletewke za ktora trzeba pociagnac i powinna wyjsc bez problemu z klosza
ja tez mam zwykłe okragłe. nic nie piłowałem. wepchnałem i działaja![]()
Dzięki Szefo...bo sięprzeraziłem jak z ledwości 3 place mi tam wchodzą...chyba będe musiał zatrudnić moja Panią do wyciągnięcia żarówki w razie potrzeby :mrgreen:
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz