Ostatnio edytowane przez irokezz ; 28-04-2012 o 00:04
czyli wnioski są takie że bez sensu jest montowanie blow offa do 166 ,a myślałem nad założeniemale jak ma mi się pierdzielić to pierdziele w takim razie
![]()
Nie no w tym temacie nie jest do końca dokończone wszystko. Ja doszedłem wreszcie z blow offem i teraz wszystko pięknie śmigaPo prostu trzeba wiedzieć jakiego blow offa założyć i nie ma żadnych problemów i nic sie nie dzieje
Na początku tak jak w temacie pisałem ze mam problemy z falowanie obrotów to była winna złego blow offa i tylko tye Dobrałem dobrego blow offa i nic sie nie dzieje. Obroty trzymają sie nie ma utraty mocy oraz jest ten miły dźwięk pssss
![]()
Mateusz jak możesz to podaj linka do tego co masz aktualnie założony,czyli wywaliłeś stary zawór upustowy i zamontowałeś w tym samym miejscu?trzeba coś przerabiać?jak możesz wrzuć fotke podglądowąa co na to wszystko turbo,zdycha czy ma się dobrze?
- - - Updated - - -
kata wywalałeś i środkowy czy układ wydechowy został seryjny??
Pany.... poczytajcie i zrozumcie wreszcie pewne pojęcia za nim zaczniecie pisać. W necie jest mnóstwo o blow off. Budowę silnika TB też nie trudno zgłębić. TO jest na prawdę proste. A unikniecie niespodzianek i problemów.....
Mam zamontowanego tego : http://fmic.pl/product.php?id_product=248
Nie przerabiałem nic. Kupiłem tyko wszystkie nowe tłumiki bo moje były masakra... kosz tego kolo 3 tysiące mnie kosztowało.
![]()
za 3tysiáce to ja podziékujé taka zabawe wole w co inne zainwestowac![]()
Ale to z tłumikami przecież. Sam dobry psykacz kosztuje kilkaset złotych. Jak dla mnie to i tak było za dużo.
hehe na straszył mnie tylkogreddy RZ nada się??