Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Temat: Zdjecie katalizatora

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Ja mam wycięte 2 katy... nie mam żadnych rur wstawianych... żadnych strumienic... wycięte okienko w kacie... wywalone cały kat... zaspawane okienko.. założony z powrotem na auto... auto ma ten sam dzwiek... pali tyle samo... po prostu nie męczy się przy wywalaniu spalin tylko ładniej wkręca się na obroty... WYCIĘCIE KATA NIE JEST W ŻADEN SPOSÓB INGERENCJĄ W SILNIK... Kat jest dla środowiska a nie dla silnika...

Pozdrawiam

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

tez tak chcialem ale koles co skupuje musi miec całą puche z katem żeby miec symbol... bo chodzi o to ze jak bym mu dał sam środek to mógłbym mu powiedzieć że trzyma kata od Bóg wie czego... i wtedy maja chyba jakąś tam stałą nędzną stawkę... co innego jakbym kata sprzedawał komus na końcy łańcuszka i pokazał mu puchę... heh ale pośredników jest pewnie xxx a na słowo żaden by nie uwierzył...

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

W 147 jeden kat jest nic nie warty Nie pamiętam, który, ale wiem, że jeden nie nadawał się do sprzedaży... więc wolałem mieć profesjonalnie zrobioną robotę... a, że kosztowało to parę groszy... każdy ma wolny wybór

Pozdrawiam

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

pewnie ten przy turbinie mały...

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

Chyba tak... on jest taki wygięty... mały...

Pozdrawiam

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

no dokładnie... jego mam zamiar wyciąć na tej większej średnicy i rure w to miejsce wstawic bedzie wyglądał normalnie a będzie pusty
    pozdro

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

ja dziś wyprułem kata w moim benzyniaku bo się oberwał mowa o katalizatorze zaraz przy kolektorze wydechowym bo ten pod autem jakiś czas temu się rozsypał Alfina ożyła puk co 20 km i spokój co dalej czas pokaże
    jedno mnie dziwi ten kat pod autem był ceramiczny a ten przy kolektorach metalowy czy coś koło tego

Qubus24
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RoBeRt 147 Zobacz post
    tez tak chcialem ale koles co skupuje musi miec całą puche z katem żeby miec symbol... bo chodzi o to ze jak bym mu dał sam środek to mógłbym mu powiedzieć że trzyma kata od Bóg wie czego... i wtedy maja chyba jakąś tam stałą nędzną stawkę... co innego jakbym kata sprzedawał komus na końcy łańcuszka i pokazał mu puchę... heh ale pośredników jest pewnie xxx a na słowo żaden by nie uwierzył...
    Bo widocznie z niego taki specjalista od tego jest spektrometr i komp bierze próbkę i sprawdza pierwiastki ;p wtedy może sprawdzić jak się zna z czego on jest ;p

Apropo spawania to jak ktos potrafi spawać to nie powinno nic pękać ;p
    Cytat Napisał zieluch111 Zobacz post
    ja dziś wyprułem kata w moim benzyniaku bo się oberwał mowa o katalizatorze zaraz przy kolektorze wydechowym bo ten pod autem jakiś czas temu się rozsypał Alfina ożyła puk co 20 km i spokój co dalej czas pokaże
    jedno mnie dziwi ten kat pod autem był ceramiczny a ten przy kolektorach metalowy czy coś koło tego
    Dokładnie te małe puszki są zazwyczaj metalowe i niestety gów.. warte ;p aaa środkowy to już inna spr.

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

[QUOTE=Qubus24;868130]Bo widocznie z niego taki specjalista od tego jest spektrometr i komp bierze próbkę i sprawdza pierwiastki ;p wtedy może sprawdzić jak się zna z czego on jest ;p

Apropo spawania to jak ktos potrafi spawać to nie powinno nic pękać ;p

tzn. to jest jak już pisałem to jest pośrednik... więc nie ma sprzętu do sprawdzania... a co do spawania to zależy od materiałów... przerabiam właśnie spawalnictwo na studiach i pracuje w na produkcji i z tego co wiem to elektroda czy też drut musi być jak najbardziej zbliżony pod względem materiału do spawanego materiału... a nierdzewka i stal to zupełnie inne materiały... ja nie mówię że nie będzie trzymać po zespawaniu... pytanie jak długo to będzie trzymać...
    a w ogóle jeśli reszta wydechu jest stalowa to co nam da 50cm rury z nierdzewki?? jak reszta sie posypie to i tak wszystko będzie do wymiany... bo kto przy zdrowych zmysłach zostawiał by wtedy te 50cm i do nich dospawywał reszte?? heh

Qubus24
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RoBeRt 147 Zobacz post
    tzn. to jest jak już pisałem to jest pośrednik... więc nie ma sprzętu do sprawdzania... a co do spawania to zależy od materiałów... przerabiam właśnie spawalnictwo na studiach i pracuje w na produkcji i z tego co wiem to elektroda czy też drut musi być jak najbardziej zbliżony pod względem materiału do spawanego materiału... a nierdzewka i stal to zupełnie inne materiały... ja nie mówię że nie będzie trzymać po zespawaniu... pytanie jak długo to będzie trzymać...
    a w ogóle jeśli reszta wydechu jest stalowa to co nam da 50cm rury z nierdzewki?? jak reszta sie posypie to i tak wszystko będzie do wymiany... bo kto przy zdrowych zmysłach zostawiał by wtedy te 50cm i do nich dospawywał reszte?? heh
    Po części masz racje na nierdzewkę mam prawie na całości... (łączenie końcowego tłumika z resztą) nie miałem dostępu do gientarki ;/ każdy niech robi jak uważa