Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: Kradną Alfy czy nie??

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro

Domyślnie

Cytat Napisał smuz
    Magiczny przycisk to bzdura - dobre dla złodziejaszka, ale dla niego wszystko jest dobre włacznie z psem w srodku albo alarmem. obchodzenie sie z magicznym przyciskiem jest proste jak budowa cepa a najsmieszniejsze jest ot ze jakis czas temu koledze ukradli mietka e-classe odpalajac go przy pomocy kabla do kosiarki obchodzac zapłon -ciekawe oj ciekawe ,szczesliwie auto znalazło sie 30 km dalej lekko poniszczone.

|Druga sprawa jesli łepek dostanie sie do auta i nie bedzie mogł odjechac to poniszczy je w srodku dla złosci -zawsze tak jest .

Kiedys chcieli mi zwinac radio ,wybili szybe rozcinajac sobie łape (krew na aucie) dostali sie do auta poszarpali za radyjko (jednka dzieki własnej inwencji było przykrecone sruba od strony komory silnika) i sie nie udało -w konsekwencji polamali gałki i inne pierdoły.

W przypadku alfy lepszy strzał w isc-a albo polamanie czegokolwiek badz pociecie tapicerki niesie za sobą bardzo powazne koszty

Nawet nie gadaj.

" - elegancka pomiędzy sportowymi
    - sportowa pomiędzy eleganckimi
    - fascynująca piękność w segmencie E"

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Jednym słowem tylko pancerne szyby i 4 zamki, albo garaż + 2 x gerda...

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q
    Jak ktoś zawodowo kranie auta to i to może nie pomóc
    Nie ma zabeczpieczenia którego nie da sie obejść, a to czy buchna czy nie to już nie zależy od nas :/
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

ViP Rowerzysta Avatar tom993
    Auto
    155 V6

Domyślnie

Cytat Napisał koles_02
    Cytat Napisał b.pawelek
    ja mam AC i nawet blokade na skrzynie biegów sporadycznie zakładam.
    ale ac ma ten plus że chroni cie przed włamaniem. A szkody na 2 tys pln nie sa niczym niecodziennym przy kradziezy radia.
    Moim zdaniem AC nie chroni przed włamaniem tylko pomaga wyjść z dołka po szkodzie.
    A co auto będzie po włamaniach czy wypadkach to będzie. Najlepiej AC i system alarmowy Za AC mi policzyli 2400 na rok a mam 30% zniżki za bezszkodową jazdę ale nie ukończone 25l :wink:
    To troszke pojechales po bandzie Je niby nie mam znizek ale wzialem auto czesciowo na mame I tym sposobem mam jej znizki na aucie a moje zaczynaja leciec I caly pakiet OC+AC+NW w max opcji kosztowal mnie cos pod 1300 pln Tylko 25 juz skonczylem

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał smuz
    Magiczny przycisk to bzdura - dobre dla złodziejaszka
    No nie pocieszyłeś, ale chyba chodzi o sposób na złodziejaszka, bo złodzieja nie powstrzymasz.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał QBA
    145Q napisał/a:

Jak ktoś zawodowo kranie auta to i to może nie pomóc
    Nie ma zabeczpieczenia którego nie da sie obejść, a to czy buchna czy nie to już nie zależy od nas :/
    to fakt,zabezpieczenia dostępne na rynku są szybko rozgryzane przez złodzieji.
    A czy buchną auto czy nie to też zależy od nas-trzeba stawiać tam gdzie najbezpieczniej może być.Ja stawiam moją Alę na parkingu strzeżonym i spokojnie mogę spać

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

Tasio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kosiar
    najlepszy przed kradzieżą jest magiczny przycisk ukryty w aucie jak go nie przyciśniesz nie odpalasz samochodu chodźbym nie wiem jak chciał :mrgreen: mojemu koledze złodzieje rozebrali stacyjkę i kable jak się tylko dało ale autem nie odjechali bo przycisku znaleźdź nie mogli :mrgreen:
    to byli kulawi zlodzieje ;]

tak nieoficjalnie - dobry elektro magnes w dowolne miejsce sciaga zworki przycisku i jedziem ....

najlepsze zabezpieczenie - spac w aucie z AKA47 ;]

nie ma dobrego zabezpieczenia, dobra moze byc tylko kombinacja kliku (czy zlodziejowi starczy czasu zeby je pokonac :mrgreen: )