obawiam się że g-techem kolego byś dokłądniejszy pomiar uzyskał![]()
obawiam się że g-techem kolego byś dokłądniejszy pomiar uzyskał![]()
Na pewno . Ale trzeba mieć dostęp![]()
Już kiedyś podawałem link do aplikacji http://www.racechrono.com/ , która może być zainstalowana na większości telefonów z wbudowanym lub z zewnętrznym GPS'em. Ja to mam i sobie chwalę, choć do G-tech'a trochę temu brakuje.
oo fajna opcja. Już zassane jutro sprawdze jak to działa![]()
Ja tam znow nigdy nie butuje auta od 0, przyspieszenie lub jego brak czuc lepiej na wyzszych biegach przy predkosci wyprzedzania wiec jak juz robic pomiary to w takich zakresach (70-130km/h elastycznosc, bez zmiany biegow)? Np wykres z fesa na 5 biegu od 2 do 4 tys obrotow.
Wysyłane z mojego MotoA953 za pomocą Tapatalk 2
Masz racje z hdi. Jezdze służbowo 308 hdi i moc ma odrazu. Wydaje sie ze lepiej przyspiesza niż moja bella ale w trasie i powyżej 3 tys.obr hdi to muł a bella ożywa.
Jeżdzę alfą z tym silnikiem od 2 miesiecy dopiero i powiem szczeże ze na poczatku nie mogłem sie przyzwyczaić przesiadajac sie z bęzyny. ale uwazam ze jest to kwestia przyzwyczajenia moc rzeczywiscie pojawia sie dopiero w okolicach 2000 tyś obr. przy 2500 do 3500 ciagnie najlepiej. Ciesze się ze nie tylko moja alfa tak jedzie bo juz myslalem ze cos nie takMozna sie do tego przyzwyczaic a od 2500 naprawde wciska w fotel przy mocniejszym wcisnieciu gazu
![]()
panowie nie porównujcie hdi z jtd bo pierwszą podstawową róznicą jest budowa dolotu u nas jest gługi wąż a w hdi jest krótka plastikowa rura i dlatego jest tam lepsze odczucie zbierania się od dołu.
moja ma lekkie odczycue spadku mocy między 2200 a 2500 obrotów ale wiem że musze kierownice w turbinie wyczyścić.
Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.