Ale głupio na 2 km wołać lawetę...
Na dobrą sprawę to i dopchać można![]()
Ale głupio na 2 km wołać lawetę...
Na dobrą sprawę to i dopchać można![]()
na lawetę szkoda kasy jak samochód się toczy chyba że znajomy laweciarzzawsze jest jeszcze ręczny ja holowany kiedyś dawno temu byłem ok 25km a w sobotę ruch jest mniejszy
![]()
Ja swoją już ze 3x holowałem
- - - Updated - - -
Znajomy ostatnio 600zł wybaculił za lawetę![]()
widać że tylko być laweciarzemza 600 to zrobione wszystko
do mojego mechanika droga jest raczej mało ruchliwa. Nie będę nawet przejeżdżać przez centrum miasta, więc jeśli będę miała szczęście i nie spotkam policji będzie ok - zaryzykuję.Na lawetę zdecydowanie szkoda mi pieniędzy.
Zresztą chyba mandat jest bardziej opłacalny niż koszt wynajęcia lawety
- - - Updated - - -
dobra, a teraz pytanie jak już rozwiążę problem z dziurawą miską to czym zalać alfę? Jaki olej polecacie? I ile litrów muszę kupić?
Ostatnio edytowane przez dendryt44 ; 04-08-2012 o 11:00
holować pojazd przecież można tylko zgodnie z przepisami
ja kiedyś znajomego wyciągałem z centrum Bydgoszczy o 15,30 artysta kupił opla i zapomniał o pasku
- - - Updated - - -
najlepiej takim samym co był wchodzi ok 4,4 litra więc lepiej szukać banki 5L
co do miski to zależy czy stalowa czy aluminiowa i od możliwości mechanika (problem spawania Al)
ale hamulec działa tylko pedał robi się twardy i jest jeszcze ręczny
w nie których samochodach hamulce są zasilane ze sprężarki powietrza do której potrzebna jest praca silnika
bez przesady często widać holowane samochody w różnym stanie
Jeśli przy holowaniu będzie pozostawiany ślad oleju za samochodem to nie trudno będzie wyśledzić jakie auto zostawiło ślad.
Jak ktoś ma czasem problem z autem to warto mieć np. konto w Aliorze i pakiet pomocni fachowcy. Wtedy np. lawetę do 200E mamy free![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]