Wygląda identycznie jak mój. Mój jest montowany wewnątrz. Wniosek? Ten też musi być montowany wenątrz
Schemat dla 1.9JTS wygląda identycznie jak dla 2.2.
Czujnik poziomu/temperatury oleju w JTS jest montowany wewnątrz miski - do wymiany, trzeba wyciągać miskę. Czujnik w ASO kosztuje ca. 800 zł i brak zamienników, mnie udało się kupić na Allegro za około 250, bo wkurzała mnie wskazówka wskaźnika, która dochodziła do 90 stopni, a później opadała. W JTD jest zupełnie inny czujnik, ponieważ JTD nie ma wskaźnika temperatury oleju, a więc nie ma również czujnika temperatury i w ASO kosztuje ca. 70 zł, czyli ponad 10 razy taniej niż do JTS. Jeśli masz okazję kupić nowy (nie kupuj używanego, bo szkoda roboty) za 120 zł. kupuj i wymieniaj![]()
Jeśli chodzi o ceny to polecam sklep MiP na Garwolińskiej 3 w Warszawie. Gość ma naprawdę niezłe ceny. Przykładowo za filtr powietrza Filtrona zapłaciłem 65 zł a za węglowy filtr kabinowy 45...
słuszna koncepcja - jak byś coś rozkminił w tym temacie to koniecznie daj znać. u mnie czujnik temp/poziomu oleju także dał sobie spokój z działaniem a cena jaką usłyszałem za wymianę związaną z demontażem miski (co wiąże się w moim - naszym - przypadku z rozmontowaniem 1/2 samochodu), no cóż...kupiłbym za tyle alfę 155 (i spełnił tym samym dziecięce marzenia)
Próbował ktoś jak wpływa płukanka zastosowana przed wymianą oleju na w/w czujnik?
Co do tego tempomatu ( może się komuś przyda ). Dzwoniłem do ganinexu, nie ma żadnego problemu, na swoich częściach 370 zł montaż + wgranie softu. Jeżeli na ich cześciach, to trzeba do tej kwoty doliczyć jeszcze 800 zł. Pozdro
Alfa Romeo 146--->147-->156-->GT-->159--> Brera-->Maserati GranTurismo--> Nie ma to jak mieć plany na przyszłość